window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Asociatia Monteoru Renaissance lupta pentru renasterea Saratei Monteoru

Nou infiintata asociatie din Sarata Monteoru doreste sa contribuie la promovarea si noua pozitionare, la nivel european, a turismului din regiunea Muntilor Buzaului si Dealu Mare.
Punctul central al actiunilor asociatiei este reinventarea bailor Sarata Monteoru.

Initiatoarea si co-fondatoarea Monteoru Renaissance Asociatia pentru dezvoltare regionala durabila in turism este Juranda Zielinski. Dupa 15 ani de sejur in Polonia, Franta si Germania, s-a restabilit in Romania impreuna cu sotul de nationalitate germana. Co-fondatoarea asociatiei isi trage radacinile dintr-o familie din regiune. Straunchiul, Constantin Zainescu, a fost primar in Sarata Monteoru mai mult de 30 de ani, la inceputul secolului XX.

Lucrand ca si consultant pentru investitorii straini, Juranda Zielinski doreste ca asociatia al carui co-fondator este, sa reuseasca dezvoltarea regiunii. Intreaga regiune buzoiana are un potential turistic enorm, care din pacate nu este valorificat. Frumusetile naturale ale regiunii, patrimoniul cultural, traditiile, par sa fi adormit odata cu intrarea Romaniei in anul 1990. Inca nu mi-am dat seama daca este nepasare sau poate lipsa de experienta necesara pentru a face ca aceasta regiune sa fie recunoscuta la nivel international. Pentru mine Dealu Mare este Toscana Romaniei, doar un pic mai prafuita.

Asociatia Monteoru Renaissance planuieste activitati importante de marketing si promovare profesionala ale regiunii Dealu Mare si Muntilor Buzaului, lucrand in colaborare cu autoritatile din regiune. Actualmente asociatia lucreaza la elaborarea unui Masterplan turistic ce va fi pus la dispozitia administratiilor locale interesate. Un punct important este utilizarea fondurilor structurale. Milioane de Euro au fost atribuite activitatilor turistice si mai ales promovarii turistice in mediul rural. Din pacate aceste milioane nu au fost utilizate, fiind reportate la fiecare sesiune de depunere a proiectelor, cel putin prin PNDR relateaza Juranda Zielinski. Asociatia doreste sa-si utilizeze Know-How-ul pentru proiecte de interes public si nu numai, in vederea accesarii acestor fonduri puse la dispozitie.

Misiunea centrala a asociatiei este renasterea Bailor Sarata Monteoru. Alta data infloritoare, emblema a turismului romanesc pana nu demult, oaza de cura ce atragea prin aerul curat, izvoarele cu ape minerale, srate, iodurate, sulfuroase si namolul termal, astazi sufera de abandon. Felul in care a fost si este tratata statiunea cea plina de moateniri istorice si culturale, este o rusine. Scopul asociatiei noastre este ca Sarata Monteoru sa redevina o statiune balneara de nivel european. Potentialul este inca aici.
Informatii detaliate despre asociatia Monteoru Renaissance gasiti aici: www.monteoru.net

Despre Asociatia Monteoru Renaissance:

Asociatia Monteoru Renaissance are ca scop prezervarea mostenirii istorice si promovarea dezvoltarii durabile regionale in turism, cu precadere in zona subcarpatilor Buzaului si Prahovei.
Monteoru Renaissance – Asociatia pentru dezvoltare regionala durabila in turism – este persoana juridica de drept privat, cu scop nepatrimonial, infiintata in iulie 2010.

Asociatia s-a nascut din dorinta membrilor fondatori de a dezvolta si promova turismul regional, in special in regiunea subcarpatica buzoiana si regiunea prahoveana, atat la nivel national cat si international. Fondatorii asociatiei isi au radacinile in aceasta regiune si aduc asociatiei experienta internationala in proiectele de dezvoltare turistica.

Contact:
Juranda Zielinski, Fondator si Vicepresedinte
Tel: +40-(0) 729 83 69 63

Monteoru Renaissance Asociatia pentru dezvoltare regionala durabila in turism
Strada Principala,
Comuna Merei, Sat Sarata Monteoru
Romania
info@saratamonteoru.net
http://www.monteoru.net

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top