Asociaţia MozaiQ: CNCD îl sancționează cu amendă contravențională pe deputatul Bogdan Diaconu

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Asociaţia MozaiQ salută sancţionarea deputatului Bogdan Diaconu, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, amendat cu suma de 4000 de lei pentru declaraţii discriminatorii la adresa comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender) din România, conform Hotărârii nr. 326 din 24.04.2016, remisă asociației noastre în calitate de petentă. Reamintim că Asociația MozaiQ a depus plângere la CNCD pe data de 15 martie 2016, pentru declarațiile homofobe ale deputatului Bogdan Diaconu:

În București nu vor mai avea loc parade de homosexuali!

În calitate de Primar General, nu voi mai permite ca pe străzile Bucureștiului să se desfășoare parade de homosexuali.

Apăr valorile creștine și tradiționale ale Capitalei și nu permit transformarea Bucureștiului în Sodoma și Gomora.

CNCD citează în decizia sa atât Constituția și legislația română, cât și jurisprudența europeană în materie de minorități, având ca scop principal protecția demnității umane. Mai mult, CNCD “reține că partea reclamată, în calitatea sa deputat, Președinte al unui partid politic și candidat la Primăria Generală, a transmis un mesaj care creează un cadru intimidant, ostil, degradant și ofensator persoanelor homosexuale” (CNCD, Hot. 326/24.04.2016, pg. 3).

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Considerăm această decizie ca un semnal extrem de important şi hotărât al autorităţilor române cu privire la campania electorală pentru alegerile locale, anume că declaraţiile discriminatorii nu sunt recomandate în spaţiul public. Unul dintre principiile fundamentale ale oricărei democraţii este cel al protecţiei minorităţilor. Domnul Diaconu nu doar că a încălcat acest principiu, lezând prin declaraţiile sale comunitatea LGBT din România, ci a îndemnat şi la interzicerea marşului minorităţilor sexuale şi de gen, un lucru aflat în contradicţie cu dreptul constituţional al cetăţenilor la adunări publice. CNCD recomandă în decizia sa ca “persoanele care dețin funcții publice și se exprimă public să evite comentarii care pot răspândi și conduce la creșterea intoleranței” (Hot. 326/24.04.2016, pg. 5).

Bogdan Diaconu are un discurs radical în spaţiul public, care antagonizează anumite categorii sociale şi încurajează o atmosferă de ură şi teamă la nivelul societăţii. Considerăm oportună decizia CNCD şi sperăm că precedentul Diaconu va descuraja alţi candidaţi la alegerile locale să adopte un limbaj similar acestuia.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-05-16T12:10:58+03:0016 mai 2016|Categories: COMUNICATE DE PRESA, diverse, social|Tags: , , |
Go to Top