window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Asociatia RoRec si Primaria Municipiului Calarasi au fost alaturi de batranii de la azilul Antim Ivireanul de Ziua Marinei

Calarasi, 17 august 2011 – Primaria Municipiului Calarasi, cu suportul Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec, a fost alaturi de batranii din azilul Antim Ivireanul, la data de 15 august, cu ocazia sarbatorii crestine a Adormirii Maicii Domnului. Cu aces prilej, caminul a fost dotat cu masina de spalat semiprofesionala Whirlpool, cu o capacitate de 10 kilograme, si televizorul LCD Grundig, cu ecran panoramic.

Actiunea a avut loc in cadrul manifestarilor de Ziua Marinei – celebrata in fiecare an de Sfanta Maria -, luni, 15 august, la Calarasi. Alaturi de dl Nicolae Dragu, primarul Municipiului Calarasi, si dl Gheorghe Moise, directorul caminului de batrani, au fost prezenti si reprezentanti ai autoritatilor locale cat si ai Asociatiei RoRec.

“La fel cum, in cazul DEEE, un gest precum depunerea unui aparat vechi poate avea un efect pozitiv important asupra mediului, si gestul facut alaturi de Asociatia RoRec, acela de a dona Caminului de batrani un televizor si o masina de spalat semiprofesionala, are un impact semnificativ in imbunatatirea calitatii vietii batranilor ingrijiti in centrul din Calarasi. Am gasit in Asociatia RoRec un partener solid si speram sa continuam colaborarea pe o perioada cat mai lunga”, a declarat Nicolae Dragu, primarul municipiului Calarasi.

“Primariile locale sunt parteneri importanti ai Asociatiei RoRec, atat in derularea actiunilor de colectare, cat si in sustinerea Centrelor de Colectare DEEE. De aceea, credem ca relatia stransa cu primariile se traduce si prin implicarea noastra in cauze sociale, precum cea de la azilul de batrani Sf. Antim Ivireanul din Calarasi”, a declarat Alexandru Niculae, reprezentant local al Asociatiei RoRec.

Din data de 9 Iulie a.c., Centrul de Colectare DEEE Călăraşi oferă servicii atât populaţiei, cât şi firmelor şi instituţiilor, printr-un dispecerat „Infoline” disponibil de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00 şi sâmbăta, între orele 9.00 şi 16.00, la telefon 0737.058.875. De asemenea, firmele şi instituţiile pot solicita preluarea spre casare a echipamentelor vechi, la acelaşi număr de infoline. Primirea aparaturii vechi sau defecte se face direct la centrul situat pe Strada Locomotivei, în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 9.00-13.00, iar aparatele grele sau voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu, în baza unei solicitări la acelaşi număr de la dispecerat.

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec a derulat, de la mijlocul lunii martie 2011, peste 110 de actiuni de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) la nivel national, in parteneriat cu primariile. De la cei peste 23.000 de deponenti care au participat la aceasta campanie – din 374 de localitati – au fost colectate, pana acum, peste 500 de tone DEEE, care au luat deja calea reciclarii conform standardelor europene de mediu.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Contact:

Asociatia RoRec

Flori Gheorghe
Reprezentant zonal
Email: gheorghef63@yahoo.com
Mobil: 0723 701 491

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top