ASUR trage un semnal de alarmă în privința unui noi proiect legislativ (B275/2018), inițiat de Liviu Dragnea, Virginel Iordache și de alți parlamentari PSD, prin care biserica își va mări proprietățile ”în scopuri misionar-filantropice” cu păduri pe care nu le-a avut niciodată. Prin această propunere, se ”retrocedează” bisericii păduri pe care le-a avut în folosință sau administrare, dar pe care nu a avut niciodată drept de proprietate.

Este inadmisibil! Ne aflăm în fața unei tentative de jefuire a statului român pusă la cale de PSD și BOR! Politicienii încearcă să cumpere supunerea preoților, oferindu-le noi și noi averi, pe lângă sutele de milioane pompate anual în vistieria bisericii, pentru ca la următoarele alegeri – cum s-a întâmplat de atâtea ori – preoții să îndemne enoriașii să voteze cu Partidul. O mână spală pe alta și ambele ne jefuiesc! După îngenuncherea justiției și atragerea bisericii, ne îndreptăm cu pași repezi spre un stat medieval totalitar. Pentru binele copiilor noștri, lucrurile nu pot continua așa.” a declarat Toma Pătrașcu, președinte ASUR.

Bisericile împroprietărite abuziv în mandatul lui Adrian Năstase au pierdut în instanțe pădurile care au aparținut statului roman. Cu toate acestea, prin actuala propunere legislativă înaintată de parlamentarii PSD, se vizează ignorarea acelor hotărâri judecătorești definitive și înstrăinarea domeniul public către entități private.

ASUR îndeamnă parlamentarii din opoziție, precum și organizațiile de protecție a mediului să ia o poziție față de acest proiect legislativ abuziv și să împiedice jaful pe care îl pun la cale Partidul și Biserica! De asemenea, ASUR solicită stoparea finanțării cultelor de la bugetul de stat și de la bugetele locale. Cultele se pot autosusține, după cum au dovedit, și nu au nevoie de cadourile oferite de politicieni aflați în căutare de sprijin în campanie.

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) este o organizație neguvernamentală înființată în martie 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular. Proiectele și campaniile ASUR sunt menite să popularizeze cunoașterea științifică și să promoveze principiile unui stat laic.

În cadrul ASUR împărtășim idealul unei societăți democratice, seculare, fundamentată pe libertatea de conștiință, de gândire și de religie a cetățenilor, o societate în care spiritul critic și libertatea de exprimare stau la baza luării deciziilor. Ne dorim o societate lipsită de discriminare, întemeiată pe principiile umaniste, o societate care să permită împlinirea neîngrădită a potențialului membrilor săi. De asemenea, suntem convinși că acest obiectiv poate fi atins doar în contextul în care libertatea personală este echilibrată de responsabilitate socială.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa