În prima jumătate a lui 2014, Saxo Bank, lider în online trading și specialist în investiții, a atins un nou record în asseturile sub administrare, cu depozite ale clienților, depășind 8 miliarde EUR, o creștere de aproape 1 miliard EUR, echivalentă cu 19% în primele șase luni.

Kim Fournais și Lars Seier Christensen, fondatori și co-CEO, au afirmat, într-o declarație comună:

 “Suntem încântați de încrederea pe care clienții noștri continuă să o aibă în platforma noastră, ilustrată prin creșterea semnificativă a asseturilor sub administrare pe care clienții se pot gândi să le desfășoare ca volatilitate a randamentelor piețelor. Acesta e cel mai scăzut nivel al volatilității pe care l-am întâlnit în piețe în 22 de ani, dar am continuat să ne întărim platforma de tranzacționare multi asset, oferind clienților oportunități de investiții mai multe și mai bune.”

Afluxul de garanții suplimentare de la clienții existenți, cât și de la noii clienți, a continuat cu succes în 2014. Aceasta în ciuda fondului continuu de nesiguranță în legătură cu redresarea economică globală, cât și tensiunile geopolitice din Ucraina, Irak și altele, care au menținut tranzacțiile relativ jos în prima jumătate a anului, cu toate acestea ele fiind mai sus decât cele din a doua jumătate a anului 2013, în pofida unor niveluri ale volatilității chiar și mai mici în S1 2014 în comparație cu S2 2013.

Profitul net, de 21 milioane EUR, este considerat dezamăgitor, dar totuși consecvent cu condițiile pieței.

  • Venitul de funcționare: 181 milioane EUR (S1 2013: 234 milioane EUR)
  • EBITDA: 60 milioane EUR (87 milioane EUR)
  • Profit înaintea taxării: 29 milioane EUR (54 milioane EUR)
  • Profit net: 21 milioane EUR (35 milioane EUR)
  • Depozite garantate ale clienților (total) 8 miliarde EUR (5,9 miliarde EUR)

“Atenția noastră este îndreptată spre a oferi clienților cel mai bun preț, produs și serviciu, iar în 2014 continuăm să ne dezvoltăm și ne sporim ofertele, concentrându-ne, în același timp, pe costuri și rentabilitate,” au declarat Kim Fournais și Lars Seier Christensen.

Saxo Bank a folosit perioada de volatilitate scăzută din piețe pentru a-și perfecționa platforma de tranzacționare multi asset, permițând clienților să acceseze oportunități de investiții din clase multiple de asseturi. Platforma sa mobila de tranzacționare multi-produs, personalizată specific pentru clienții retail sofisticați, a câștigat premiul de cea mai bună platformă mobilă de tranzacționare a Europei oferit de Global Banking and Finance Magazine.

Banca a fost, de asemenea, numită Cel Mai Bun Furnizor de Soluții White Label și Lichidități Multi-Asset. În luna iulie, Saxo Bank a primit prestigiosul premiu e-FX pentru “Cea Mai Bună Platformă de Retail” în cadrul FX Week e-FX Awards de la New York. Afacerea instituțională a Saxo Bank a câștigat premiul pentru “Cel Mai Bun Furnizor pentru Outsourcing” în cadrul Sell-Side Technology Awards în aprilie 2014. În final, TradingFloor.com a fost numită Cea Mai Inovatoare Platformă Socială de Tranzacționare în cadrul IFM Awards 2014.

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.