Incepand cu data de 14 octombrie, Asociatia Secular-Umanista din Romania a fost admisa in cadrul prestigioasei organizatii International Humanist and Ethical Union (IHEU). Aceasta realizare reprezinta un pas important in recunoasterea la nivel international a importantei campaniilor derulate de ASUR pentru promovarea principiilor umaniste.

Ne onoreaza faptul ca un for atat de important recunoaste calitatea proiectelor derulate de asociatia noastra si ne bucuram ca asociatia noastra acum face parte din cea mai mare organizatie umanista din lume. Consideram ca schimbul de idei si expertiza partenerilor nostri din alte tari ne vor ajuta sa imbunatatim constant proiecte si campaniile derulate de ASUR.” a declarat Atila Nyerges, presedintele Asociatiei Secular-Umaniste din Romania.

Activitatea internationala a ASUR a inceput inca din 2010, prin participarea la Congresul Scepticilor Europeni, care a avut loc la Budapesta. In cadrul congresului, presedintele ASUR a sustinut o prelegere cu tema ”Misticismul in Romania de azi”, prezentand pe larg audientei problemele cu care se confrunta societatea romaneasca din cauza influentei credintelor mistice.