window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

ASUR a obtinut calitatea de membru in cadrul International Humanist and Ethical Union (IHEU)

Incepand cu data de 14 octombrie, Asociatia Secular-Umanista din Romania a fost admisa in cadrul prestigioasei organizatii International Humanist and Ethical Union (IHEU). Aceasta realizare reprezinta un pas important in recunoasterea la nivel international a importantei campaniilor derulate de ASUR pentru promovarea principiilor umaniste.

Ne onoreaza faptul ca un for atat de important recunoaste calitatea proiectelor derulate de asociatia noastra si ne bucuram ca asociatia noastra acum face parte din cea mai mare organizatie umanista din lume. Consideram ca schimbul de idei si expertiza partenerilor nostri din alte tari ne vor ajuta sa imbunatatim constant proiecte si campaniile derulate de ASUR.” a declarat Atila Nyerges, presedintele Asociatiei Secular-Umaniste din Romania.

Activitatea internationala a ASUR a inceput inca din 2010, prin participarea la Congresul Scepticilor Europeni, care a avut loc la Budapesta. In cadrul congresului, presedintele ASUR a sustinut o prelegere cu tema ”Misticismul in Romania de azi”, prezentand pe larg audientei problemele cu care se confrunta societatea romaneasca din cauza influentei credintelor mistice.

Membrii ASUR s-au implicat activ in promovarea in Romania a campaniilor umaniste ce se deruleaza la nivel international. In februarie 2011, ASUR a co-organizat evenimentele din Romania conectate la Campania 10:23, o campanie internationala de informare in privinta lipsei de eficienta  a preparatelor homeopate, ca parte a campaniei. In plus, ASUR organizeaza anual evenimente care celebreaza sarbatori internationale precum Darwin Day, Space Week, Ziua Astronomiei sau Ziua Mondiala a Umanismului.

International Humanist and Ethical Union (IHEU) este singura organizatie-umbrela internationala care reuneste asociatii umaniste, seculariste, laice, culturale, ateiste si altele asemenea, din intreaga lume. Fondata in 1952 la Amsterdam, IHEU detine in prezent statutul de ONG consultant pentru organizatii precum ONU, UNICEF, Cosiliul Europei si UNESCO.

–––––––––––––––––––-

Asociaţia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a fost fondata in 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, cunoaşterea ştiinţifica şi gandirea critica. Printre proiectele derulate de ASUR  se numara campania ”In plata Domnului” (in.plata-domnului.ro) si proiectul pentru Legea Contributiei Bisericesti, prin care cerem restrictionarea finanţarii cultelor de la bugetul de stat. De asemenea, in 2011 am lansat campania de informare ”Stop indoctrinarii religioase in scoli!” si portalul educational www.evolutionism101.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top