window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

ASUR si Sceptici in Romania va invita sa participati la Campania 10:23

ASUR si Sceptici in Romania va invita sa participati la Campania 1023Pentru al doilea an consecutiv, Asociatia Secular-Umanista din Romania si grupul Sceptici in Romania se alatura Campaniei 10:23. Punctul central al campaniei il constituie un protest global menit sa atraga atentia asupra faptului ca preparatele homeopate nu au efect.

ASUR si Sceptici in Romania invita toate ONGurile sau persoanele interesate de campanie sa se alature acestui protest, in incercarea de a arata publicului larg lipsa de eficienta a preparatelor homeopate si problemele care pot aparea atunci cand faci apel la medicina alternativa. Voluntari din toata tara sunt invitati sa recreeze evenimentul ”Supradoza”, care in 2011 a beneficiat de participarea a 50 de persoane la nivel national si cateva mii la nivel international. Toti acesti voluntari au inghitit tuburi intregi de preparate homeopate, pentru a demonstra ca nu au niciun efect. Dupa cum era de asteptat, participantii care s-au supradozat nu au patit nimic.

Participam la acest protest pentru a demonstra ca aceste asa-zise tratamente sunt inutile si bolnavii ar trebui sa se informeze bine inainte de a le folosi. Foarte multi oameni nu stiu ca preparatele homeopate nu sunt plante medicinale sau tratamente naturiste – pana si homeopatii recunosc ca ele contin doar apa si zahar. Desi aceste preparate exista de doua sute de ani, in tot acest timp, nu s-au gasit dovezi care sa confirme ca ele functioneaza. Si pentru ca nu contin decat apa si zahar, acestea nici nu ar putea trata afectiunile pe care homeopatii sustin ca le trateaza.” a declarat Liliana Voicu, vicepresedinte ASUR

Unii oameni considera ca distribuirea de pastile cu zahar este inofensiva, insa promovarea de preparate homeopate de catre farmacisti si medici are consecinte grave. Nu numai ca promovarea homeopatelor are o contributie semnificativa la scaderea increderii publicului in medicina si sfaturile medicale, dar pacientii cu probleme grave pot intarzia mult consultarea unui medic avand increderea ca homeopatia le poate trata boala. ” a declarat Ovidiu Covaciu, reprezentantul grupului Sceptici in Romania.

Evenimentul ”Supradoza” va fi recreat in acest an de voluntari din Romania, Ungaria, Cehia, Spania, Portugalia, Argentina, Australia si Statele Unite ale Americii. De asemenea, cateva sute de voluntari se vor supradoza cu homeopate in cadrul conferintei SkeptiCal ce va avea loc in California.

Campania 10:23 va avea loc in acest an pe 21 aprilie.

Pentru detalii va invitam sa accesati www.1023.ro .

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top