Sistemul scolar. vector al indoctrinarii religioaseLuni, 12 septembrie, incepe un nou an scolar. Circa 160.000 de copii vor lua contact pentru prima oara cu scoala si, totodata, cu indoctrinarea religioasa practicata cu acordul tacit al autoritatilor statului.

Este remarcabila reactia societatii fata de aceasta problema. Cu cat oamenii devin mai informati in ceea ce priveste situatia reala din scoli, cu atat opozitia fata de predarea religiei devine mai puternica. Conform cercetarilor Fundatiei Soros, in doar cativa ani ponderea celor care se opun obligativitatii studierii religiei s-a dublat, fiind de 40% in prezent. Pe de alta parte, discutand despre predarea Religiei cu multi parinti cu copii de varsta pre-scolara, am constatat ca, in general, acestia nu cunosc toate optiunile legale de care dispun. De asemeni, parintilor nu le este foarte clar statutul Religiei in scoli, de exemplu sunt surprinsi cand afla ca aceasta se preda incepand chiar cu clasa I sau ca nu este vorba de Istoria Religiilor.” a declarat Toma Patrascu, vicepresedinte ASUR.

In prag de nou an scolar, asociatia noastra considera necesare cateva precizari:

  1. In scoli nu se studiaza Istoria Religiilor. Din contra, predarea se face de o maniera confesionala, la orele de religie elevilor prezentandu-li-se insistent doctrina unui