Atelier de antropologie: Corp si sexualitate

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/cursuri / educatie/Atelier de antropologie: Corp si sexualitate
  • Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

Fundatia Calea Victoriei va invita vineri, 12 aprilie, de la ora 19.00, la Atelierul de antropologie: Corp si sexualitate, sustinut de Alexandra Ion.

Acest curs va propune un excurs prin fascinanta istorie a imaginarului corpului uman, in spatiul european, pornind de la exemple din Antichitatea greco-romana pana in perioada contemporana.

Cu ajutorul unor materiale variate, de la picturi si caricaturi, la imagini din manuscrise si documente de epoca, vom patrunde in dormitoarele familiilor romane sau medievale, vom face un excurs prin imaginatia medicilor legata de procreere, dar si prin tribunalele de divorturi si vom privi la transformarile la care a fost supus corpul pentru a-l face mai dezirabil pentru celalalt sex.

Corpul reprezinta in acelasi timp mijlocul prin care interactionam cu lumea inconjuratoare si ne construim identitatea, dar si mediul prin care societatea controleaza individul.

Deoarece prin intermediul corpului sunt nascuti noi membrii ai societatii, aspectele care tin de sexualitatea corpului capata si o importanta sociala. Din acest motiv, alegerea partenerului, viata cuplului, definirea corpului frumos au fost atent supravegheate de societate de-a lungul istoriei, care a definit atat normele de conduita, dar a si subliniat tabuurile, cazurile deviante si periculoase.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Temele intalnirilor sint:

1. Ce este corpul uman si cum poate fi inteles in context cultural? O istorie a feminitatii si masculinitatii. Al cui este corpul? (statul  si puterea asupra corpului)

2. Corpurile in cuplu. Intre modelul ideal de familie si comportamentul deviant (alegerea partenerului, adulterul, mijloace de contraceptie, tabuuri sexuale)

3. Crearea identitatii prin corp. De la corpul civilizat la corpul deviant. Corpul frumos, modificarile corporale si limitele privirii corpului.

 

Lector: Alexandra Ion

Data incepere: 12 Aprilie 2013;Ora curs: 19:00

Cost:130 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top