window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Fundatia Calea Victoriei va invita, vineri 9 noiembrie, ora 19.00 la Atelierul de jurnalism narativ si scriitura personala, sustinut de jurlanista Ana Maria Ciobanu.

Acest atelier se adreseaza oricui isi doreste sa invete cum sa scrie o poveste personala „vie”, cu scene si personaje, cu tensiune, cu emotii aratate, nu enuntate si, ideal, cu magicul „oare ce-o sa se intample mai departe?”.

“I tell a story to you as a human being and you think of a story of your own. The best stories give birth to other stories” – Jacqui Banaszysnki.

Oricine are cel putin o poveste de spus. La acest curs, organizat in cinci sedinte, veti invata cum sa o incadrati si sa o structurati in asa fel incat sa fie interesanta si pentru ceilalti. Singura regula majora pe care trebuie sa o respectam este ca tot ce vom scrie sa fie adevarat. Cursul isi doreste sa fie o conversatie despre scris, despre bucuriile si fricile pe care ni le aduce.

Povestile adevarate au puterea de a ne vindeca, sau de a-i vindeca pe altii. Crestem cu povesti si evoluam multumita lor pentru ca ne identificam cu personajele si ne explicam propriile esecuri, frici sau bucurii prin intermediul lor.

Pentru a putea scrie cu o voce distincta, autentica, trebuie sa stim cine suntem si de ce scriem, iar genul acesta de reflectie are puterea de a ne face textele sa fie mai bune.

Atelierul de scriitura personala va avea patru componente majore:

• Scris  (exercitii de scriere creativa, scrisul si rescrisul povestii personale);

• Citit (de la un curs la altul citim eseuri personale si le dezbatem impreuna);

• Craft/Tehnica (de ce si cum functioneaza anumite structuri, inceputuri, scene, s.a.m.d.);

• Conversatie (despre ce am scris, ce am citit…).

Pana la finalul cursului, fiecare participant va fi scris si rescris o poveste personala. Ideal, veti dezvolta un simt care va va determina sa fiti mult mai atenti si mai deschisi la oamenii din jur si la povestile lor.

Lector: Ana Maria Ciobanu

Data incepere: 9 noiembrie 2012; Ora curs: 19:00

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron (5 sedinte)

Locul desfasurarii:. Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

2012-11-06T13:59:52+02:0006 noiembrie 2012|Categories: COMUNICATE DE PRESA, cursuri / educatie|Tags: , , |
Go to Top