window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Atelier de modelaj in lut

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 19 septembrie, ora 19.00 Atelierul de modelaj in lut, care se adreseaza tuturor celor creativi si dornici sa descopere arta modelarii in lut.

Impreuna cu artistul plastic Raluca Elena Mocanu veti invata sa dati forma si expresivitate unui material inert, dar foarte ascultator – lutul. Partea practica se va imbina cu notiuni teoretice despre forma, volum, proportii, compozitie, textura, stilizare, relatia dintre lumina si umbra, dintre plin si gol.

Veti avea ocazia sa modelati liber obiecte diverse, frumoase si totodata utile, care isi vor gasi un loc in casa dumneavoastra.

Structura cursului:

1. Familiarizarea cu materialele: cunoasterea si experimentarea tehnicilor de baza de modelare in lut,  a etapelor de lucru si a instrumentelor de modelaj.

2. Realizarea unei plachete decorative pentru sedimentarea tehnicilor de baza de modelare prin jocul volumetric cu plin si gol si pentru va oferi in acelasi timp un prilej de introspectie in universul personal.

3. Realizarea unui vas fara ajutorul rotii olarului, inspirandu-ne din ceramica neolitica.

4. Construirea formelor complexe din lut prin identificarea elementelor de baza din care sunt alcatuite inspirandu-ne din universul animalier.

Va asteptam, asadar, la sediul Fundatiei Calea Victorie sa redescoperim impreuna, intr-o atmosfera relaxanta, mestesugul modelarii in lut.

Lector: Raluca Elena Mocanu

Data incepere: 18 septembrie 2012; Ora curs: 19.00

Cost: 270 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):250 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top