window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Atelier de scenaristica

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 14 noiembrie, un Atelier de scenaristica adresat tuturor persoanelor ce doresc sa descopere cum poate o poveste sa ia forma unui scenariu cinematografic.

Impreuna cu Anda Cruceanu, regizor si scenarist, ne propunem sa descifram limbajul cinematografic prin intermediul scenariului si insusirea elementelor care il formeaza.

Vom vorbi despre cum incepe si cum se construieste o poveste, ce se petrece cu personajele pe parcursul derularii filmului, care sunt regulile esentiale de scriere si care este deosebirea dintre literatura si scenariu.

Participantii la acest curs vor fi indrumati in redactarea ideilor pentru ca ele sa ajunga in varianta de scenariu. Nu exista o limita de varsta, singurul criteriu de participare este acela de a avea o poveste de transmis mai departe.

Atelierul este format din opt sedinte. Fiecare sedinta se va imparti intr-o parte teoretica (cu exemplificari din filme) si o parte practica, in care se vor structura informatiile acumulate prin intermediul exercitiilor creative. Vom vedea si analiza secvente din filmele: Taxi driver, Marele dictator, Crash, Eternal sunshine of the spotless mind, Omul elefant etc.


Lector: Anda Cruceanu

Data incepere: 14 Noiembrie 2011; ora curs: 18.30

Numar ateliere: 8; frecventa: saptamanal

Cost: 300 de lei; cost studenti: 225 de lei

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei str. Caimatei 20, et. 3

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top