Aurul si argintul: singurii „beneficiari” ai Brexitului

  • Aurul si argintul: singurii "beneficiari" ai Brexitului

Aurul si argintul: singurii "beneficiari" ai Brexitului

Aurul și argintul sunt cei doi „câștigători” din urma votului pro-Brexit de joia trecută. Au primit sprijin din partea marjelor negative pe titluri și a discursului moderat al Comitetului Federal pentru o Piață Liberă (FOMC) al Rezervei Federale a SUA, discurs menținut în această notă de ceva vreme încoace.

Ultimele zile nu au făcut altceva decât să crească numărul investitorilor care au început să se uite tot mai atent la aur și argint dintr-o perspectivă pe termen lung.

După creșterea inițială, prețul aurului s-a stabilizat într-un interval care variază +/-$30, săptămâna aceasta. Luni, CME a crescut cu 22% marja cu care puteai să deschizi și păstrezi o poziție pe aur în COMEX futures, ca răspuns la volatilitate.

Asta a însemnat că fondurile hedge care dețin o parte din pozițiile long actuale au fost nevoite să depoziteze o marjă adițională de… 250 milioane de dolari! Acest lucru a declanșat un anumit sell-off, dar aurul a reușit să-și găsească pragul de suport la $1,305/uncie.

Acțiunile rămân cu o valoare redusă, mai ales în zona Euro, în vreme ce cererea de titluri guvernamentale crește, odată cu numărul de titluri suverane tranzacționate sub sau la valoarea 0.

Aurul a continuat să suscite interesul și din partea investitorilor în produse exchange-traded, cu o sumă a pozițiilor în creștere de joia trecută încoace. Cererea de contracte futures pe aur a crescut și ea, în pofida marjei extinse, cu un interes în creștere cu 8.5%, adică cel mai ridicat nivel din 2011 încoace.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

După votul asupra Brexit și discursul moderat al Rezervei Federale de săptămâna trecută, piața a renunțat la orice… speranță de a vedea dobânda crescută în SUA în 2016. De fapt, o scădere este privită acum mai favorabil decât o creștere, asta cel puțin până în februarie 2017.

Cu piețele de acțiuni în revenire, aurul s-a chinuit să crească, dar tot ce a reușit până acum a fost să primească o corecție minoră, cu toți factorii de mai sus oferindu-i suport. Acest lucru a oferit argintului o șansă bună de a reduce diferența, iar zilele acestea a juns deja la nivelul de vinerea trecută.

Raportul cu aurul a scăzut din nou, provocând nivelul de suport la 72.

După ce am văzut raportul coborând sub 80, argintul nu mai e atât de… ieftin cum a fost, dar cu media istorică undeva la 60, argintul va continua să performeze bine. Asta dacă va persista și curentul bull pe piețe.

Cea mai mare amenințare asupra aurului și argintului acum este… propriul succes. Cochetând cu $1,305/uncie, aurul încă testează niveluri ca $1,292/uncie sau chiar $1,250. Investitorii așteaptă pregătiți o nouă corecție, adică o nouă oportunitate de a cumpăra.

Ne menținem părerea că aurul a „sărit” $50-70 în preț, ceea ce ar însemna că ne putem aștepta ca prețul să încerce să ajungă chiar la $1,400/uncie, nivelul cel mai ridicat din 2014 încoace.

Analia de Ole Hansen, Head of Commodity Strategy / Saxo Bank

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare online multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Saxo oferă, de asemenea, servicii bancare tradiționale prin intermediul Saxo Privatbank în anumite piețe.

Fondat în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are 1500 de angajații în 25 de birouri de pe cinci continente.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!