Cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, celebrata in toata lumea in ziua de 15 mai, Avon Cosmetics Romania si Fundatia Sensiblu isi reafirma pozitia de condamnare a violentei domestice si lanseaza in parteneriat un program de sustinere a femeilor care au nevoie de certificate medico-legale, in urma agresiunilor din familie..

In primele 3 luni ale anului 2011 au fost denuntate in Romania peste 1400 de infractiuni intrafamiliale savarsite cu violenta. 27 de persoane au fost ucise de catre un membru al familiei in perioada ianuariemartie 2011. Anul trecut au fost sesizate peste 4800 de infractiuni savarsite cu violenta in mediul familial. Fenomenul violentei domestice a curmat viata a 99 de persoane pe parcursul anului 2010.

Violenta domestica este unul dintre factorii care erodeaza cel mai mult relatiile de familie. Intr-o familie fiecare membru ar trebui sa se simta in siguranta, iubit si respectat. Lansarea acestui proiect intr-o zi importanta pentru familie se doreste a fi un semnal de alarma in ceea ce priveste efectele negative ale violentei domestice asupra tuturor celor implicati si urmele pe care le poate lasa. Violenta lasa si urme psihologice, nu doar fizice, iar timpul necesar vindecarii lor este foarte indelungat, a declarat Mihaela Nita, coordonator de campanii sociale Avon Cosmetics Romania.

In cadrul proiectului vor fi decontate certificatele medico-legale pentru 80 de femei victime ale violentei domestice, care beneficiaza de serviciile specializate a 3 organizatii non-guvernamentale din Bucuresti: Fundatia Sensiblu, Asociatia Diaconia si Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor ADRA Romania. Un partener strategic in acest proiect este Institutul National de Medicina Legala.