Balerinul Dawid Trzensimiech - de la Royal Opera House Covent Garden  la Opera Naţională Bucureşti

Balerinul Dawid Trzensimiech de la Royal Opera House Covent Garden s-a alăturat în luna martie Comaniei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti, condusă de coregraful si balerinul de talie internaţională Johan Kobborg.

 Finalist la Concursul Prix de Lausanne şi laureat al primei ediţii a Concursului Internaţional de Balet şi Coregrafie de la Beijing (China, 2011), artistul de origine poloneză Dawid Trzensimiech, prim-balerin al Operei Naţionale Bucureşti, poate fi urmărit miercuri, 19 martie, ora 19.00, pentru prima oară pe scena teatrului, în spectacolul de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet, în coregrafia lui  Edward Clug.

Compania de Balet a Operei  Naţionale Bucureşti  reprezintă o nouă etapă a carierei mele. Am decis să mă alătur acestui teatru datorită varietăţii de titluri din repertoriul clasic şi modern, în care nu am avut încă ocazia să evoluez. De asemenea, Directorul Artistic al Companiei de Balet, Johan Kobborg, cu care am avut şansa să lucrez în urmă cu câţiva ani, este o adevarată sursă de inspiraţie pentru mine şi aştept cu entuziasm să pregătim următoarele debuturi, a declarat prim-balerinul Dawid Trzensimiech.

Dawid Trzensimiech va debuta în Radio şi Juliet, cea de-a doua parte a spectacolului, despre care regizorul şi coregraful spectacolulului Edward Clug, artist de origine română, director artistic al al Companiei de Balet a Teatrului Naţional din Maribor (Slovenia) declara în 2010:

„Radio and Juliet” reprezintă o cotitură în cariera mea şi în evoluţia companiei de la Maribor. Acest spectacol, într-un fel exploziv şi expansiv, ne-a scos din Slovenia. Este un fel de trade mark pentru noi şi pentru mine ca artist. Dacă după „Tango” am avut acea perioadă de căutare, cu „Radio and Juliet” am simţit că am ajuns undeva, că am găsit în sfârşit ceea ce căutam. Mi s-a părut că am urmat o direcţie naturală, pe care în continuare o dezvolt, vorbesc despre stil. De fiecare dată mă reîntorc la „Radio and Juliet” ca la un punct de referinţă. (Edward Clug)

Rolul principal Juliet va fi interpretat de prim-balerina Bianca Fota, o artistă cu un vast repertoriu, din care amintim rolurile principale din Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, Don Quijote de Ludwig Minkus, Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, Giselle şi Corsarul de Adolphe Ch. Adam.

 

@ 19.03.2014 de la ora 19:00

@ Opera Naţională Bucureşti

Miercuri, 19 martie, ora 19.00

TANGO. RADIO ŞI JULIET

Spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug

Decoruri: Marko Japelj

Costume: Leo Kulas

 Muzica “Tango”: Astor Piazzolla, Goran Bragovic, René Dupéré, Michel Portal, Jean – Marc Zelwer, Hugo Diaz, Gardel – Le Pera

Muzica “Radio and Juliet”: Radiohead

Distribuţia:

 Blind Tango – Adina Tudor, David Mannara

Tango Fatal – Marina Minoiu, Robert Enache

Tango Timid – Diana Tudor, Andrei Dolcoş

Juliet – Bianca Fota

Bărbaţii – Dawid Trzensimiech, Virgil Ciocoiu, Raul Oprea, Shohei Horiuchi, Cristian Preda, David Mannara, Lucas Campbell

Go to Top