window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Bucuresti, 18 iulie 2011. Forumul Romania Juna, organizat de catre Liga Studentilor Romani din Strainatate, sub inaltul patronaj al Bancii Nationale a Romaniei, se bucura de sprijinul unor reprezentanti de prestigiu ai societatii romanesti actuale, domnul Academicianprof. univ.dr. MugurConstantinISARESCU fiind mentorul acestui eveniment de exceptie. Totodata, Forumul reuneste tineri romani cu performante academice si profesionale deosebite in tara si peste hotare, care au ocazia sa se implice in elaborarea unei viziuni pentru dezvoltarea Romaniei pe termen lung.

Specialisti reputati. Profesionisti din cele 11 domenii de expertiza au fost invitati sa modereze discutiile in vederea crearii unui dialog constructiv intre generatia actuala și cea in plina formare academica și profesionala. Sandra Pralong și Codru Vrabie  se vor numara printre moderatorii grupului de expertiza Democratie si Justitie. Experti seniori care au acceptat moderarea dezbaterilor din grupul de expertiza Identitate Nationala sunt: Alin Muresan – expert al Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), Codrut Constantinescu – scriitor, editorialist Revista 22, consilier European, castigatorul sectiunii Politica externa si afaceri europene a celei de-a X-a editii a concursului “Tanarul Jurnalist al Anului” si Alina Badalan– reporter special la Jurnalul National, care a obtinut premiul special al UE in Romania „Pentru diversitate. Impotriva discriminarii”. Radu Dudau, conferentiar la Facultatea de Filosofie a Universitatii București si expert in geopolitica energiei, va modera discutiile din cadrul grupului de expertiza Energie și mediu.

Laureati la Gala prezenti la Forum. Alaturi de alti studenti si doctoranzi de la universitati de renume din strainatate, Radu Beleca, Cosmina Dorobantu, Alexandra Dobra si Mihai Copaceanu – toti patru premiati la Gala LSRS 2011 – vor participa la Forum. Adevarate modele de performanta academica, acesti tineri sunt mereu cu gandul spre tara. Cu prilejul Forumului vor reveni acasa pentru a contribui la conturarea unei viziuni de dezvoltare a Romaniei pentru urmatorii 20 de ani.

Participanti de la universitati de top. In primele saptamani de inscrieri la Forum au fost primite aplicatii de la absolventi si doctoranzi romani de la universitati de prestigiu din intreaga lume, precum: Harvard University, Oxford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), London School of Economics (LSE) s.a.

Inscrierea la Forum. Tinerii prezenti la eveniment au oportunitatea extraordinara de a contribui la conturarea unei noi viziuni pentru Romania si de a intra in dialog atat cu experti consacrati, cat si cu tineri specialisti din diferite domenii de expertiza. Astfel, studentii si absolventii romani de pretutindeni sunt invitati sa se inscrie la Forum completand formularul disponibil online si trimitandu-si CV-ul la adresa romania-juna@lsrs.ro. Perioada de inscriere este 1 – 31 iulie a.c.

Pelerinaj la Putna. Tinerii romani din intreaga tara si din lume sunt asteptati sa se alature pelerinajului la manastirea Putna, pe 15 august, cu ocazia implinirii a 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna si Primul Congres al Studentilor Romani de Pretutindeni – evenimente de o importanta vitala in definirea si consolidarea Statului Roman Modern. Tinerii sunt invitati sa participe la: Sfanta Liturghie, masa campeneasca, prezentarea concluziilor Forumului si depunerea de coroane la Mormantul lui Stefan cel Mare si celelalte monumente istorice de la Putna. Programul zilei este disponibil pe site-ul evenimentului: http://www.romania-juna.eu/eveniment/program/.

Se va ridica simtul national, aproape adormit pana acuma, si va lua alt avant, iar studentii ce-au sosit din toate partile si-au facut cunostinta si legaturi de prietenie intre dansii… vor fi propagatorii cei mai zelosi ai ideii ca, lucrand uniti si condusi de acelasi ideal, vor contribui la desteptarea si marirea neamului lor Aceasta convingere va mari puterea lor de rezistenta si ii va oteli in lupta pentru lege si tara… (Mihai Eminescu – dupa Serbarea de la Putna din 15 august 1871)

„Romania Juna” este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor Vimetco Alro și Banca Transilvania.

Evenimentul se bucura de sustinerea partenerului media principal Intact Media Group si al partenerilor media Foreign Policy, Radio Romania International, Business Woman, 7Seri, Zile si Nopti, Ambition!, Business Review,Studentie.ro, Lumebuna.ro, Centruldepresa.ro, Best Resource, Stud-Life, Cariere Online, Glare Magazine, Business-edu. Metropotam.ro, Hipo.ro, Studentul.info, BusinessLive.ro, E-scoala.ro, OnlineStudent.ro, Amelie.ro, Academiclink, Romania in contact, Agentia de presa RADOR, Business Cover, PR Romania.

Sustinem si ne sustin: ANOSR, USR, RYE, EDMUNDO, Educativa, Senatul Studentesc ASE Bucuresti, ASER, VIP, AEGEE Sibiu, AIESEC Bucuresti, AIESEC Romania, ASUB, ASB, Young Professionals Club, ELSA Bucuresti.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este prima si singura organizatie care asigura un cadru de organizare reprezentativ al studentimii romane din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, precum si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor in tara dupa terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale si culturale ale membrilor sai, precum si de a facilita contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

Persoane de contact:
Irina Nicoleta Scarlat
Vicepresedinte C&I
Irina.Scarlat@lsrs.ro
0720034031

Sorana Serban
Vicepresedinte Adj C&I
Sorana.Serban@lsrs.ro
0752 038 218

Giorgiana Ene
Director Relatia cu Presa
Giorgiana.Ene@lsrs.ro
0721 118 899

Go to Top