window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Banca viitorului este banca „din fotoliu”

  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

Potrivit lui Emmanouil Lemonakis, șeful Saxo Bank pentru regiunea Europa Centrală și de Est, raportarea la serviciile bancare se va schimba semnificativ. „Procesul a început deja și cred că trendul este reprezentat de clienți din ce în ce mai activi care nu se mulțumesc doar să depoziteze bani undeva și să aștepte câțiva ani fără să facă ceva ca să influențeze ei direct profitul. Oamenii vor deveni din ce în ce mai activi când va veni vorba despre grija pentru banii lor”.

„Să luăm, spre exemplu, telecomunicațiile. Acum multă vreme, mergeam la poștă să putem da un telefon, apoi au apărut pe stradă telefoanele publice și cei mai norocoși au început să aibă aparatele chiar la ei în casă. Astăzi, telefonul mobil poate fi strecurat în buzunarul nostru și are o sumedenie de funcții care ne salvează timp și bani. În lumea financiară, poșta cu serviciul de telefonie este acea instituție financiară de la începuturi unde puteai să-ți deschizi un cont de economii. În zilele noastre acest lucru nu mai este suficient. Clienții tot mai activi și mai iscoditori caută modalități noi și, să le spunem, prietenoase, prin care să își înmulțească banii. După atâția ani pe care i-am petrecut lucrând pentru una dintre cele mai mari instituții financiare la nivel global, simt că această schimbare este inevitabilă.

Cred că Saxo Bank este un model de bancă a viitorului. Această bancă este un fel de supermarket de oportunități de investiții și de mijloace pe care le poți folosi ca să transformi oportunități în randamente, chiar din fotoliul de acasă sau de pe telefonul mobil. Fără să te rogi de băncile mari pentru condiții mai bune. Am o idee, citesc analizele de piață, aleg mijloacele potrivite și încep să îmi administrez singur banii.

Cine vrea să înceapă să investească poate să completeze un formular pe saxobank.com și echipa noastră îl va iniția în lumea trading-ului. Investitorii experimentați știu deja ce vor și, după o rapidă vizită de acomodare pe platforma demo SaxoTrader, își deschid un cont. Începătorii au la dispoziție materiale, videouri, inclusiv analize tehnice sau despre psihologia trading-ului, se pot conecta la webinarii sau la workshopuri din fotoliu și au posibilitatea să exerseze câteva săptămâni pe platforma de demo. Contul se deschide și el la fel de confortabil, de acasă, durează 5 minute și este nevoie de doar două copii ale documentelor de identitate.

De multe ori, investitorii se întreabă cum sunt protejate investițiile. Apoi, întreabă care este portofoliul de produse. Oricine poate spune că Saxo Bank este un fel de supermarket de oportunități – de altfel, acesta este modelul de bancă a viitorului. Nu furnizezi consultanță, în schimb oferi acces global și analiză concentrată pe anumite verticale, împreună cu funcțiuni inovative – de exemplu să îmbini tranzacționarea cu rețelele sociale.

 

 

Emmanouil Lemonakis

Emmanouil Lemonakis s-a alăturat Saxo Bank în 2006 ca membru al echipei de consilieri pentru clienți pruvați pe piața din Grecia. În ultimii 9 ani, Lemonakis a avut multe reușite: a fondat o echipă responsabilă de clienții din Europa de Sud și statele din Balcani și a fost director adjunct al reprezentanței din Milano, în 2008. A fost, de asemenea, responsabil de înființarea biroului Saxo Bank în Atena, Grecia. În 2012, Emmanouil Lemonakis a fost numit Chief Operating Officer la Saxo Bank Cipru, funcție din care a fost numit Head of Central Eastern Europe Region, în 2013.

Emmanouil Lemonakis are un Master în Business Internațional obținut la Copenhagen Business School.

2015-03-03T10:38:03+02:0003 martie 2015|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top