window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

„Bate Saua ”bate fierul” pregatind instalarea de rastele pentru biciclete in scolile din sectorul 2″

In cadrul programului „VELORUTIA IN SCOLI” din campania „VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI”, asociatia BATESAUA a demarat un studiu privind gradul de utilizare a bicicletei in randul tinerilor din sectorul 2 al capitalei. In paralel cu acest studiu au fost stranse si semnaturi ale elevilor prin care acestia solicita autoritatilor locale conditii de SIGURANTA si CONFORT pentru deplasarea cu bicicleta spre scoala.

Mai exact, in numele tinerilor, solicitam amenajarea de piste, benzi si alei dedicate circulatiei biciclistilor pe drumurile catre scoli, dar si instalarea de rastele in incinta unitatilor de invatamant.

Din sectorul 2 au fost incluse in program 3 scoli si 5 licee, au fost colectate 4180 de semnaturi si completate aproximativ 1000 chestionare.

La final au fost depuse documentele cu rezultatele studiului si cu listele de semnaturi, la birourile Serviciului de Invatamant, Cultura, Sanatate si ale Directiei Generale de Administrare a Fondului Imobiliar din cadrul Primariei Sectorului 2. Au fost trimise rezultatele la Brigada Rutiera a Capitalei si la Inspectoratul Scolar.

Ele contineau si prezentarea activitatilor, rezultatele si concluziile unei campanii educativ-informative de comunicare a beneficiilor utilizarii bicicletei in mediul urban de catre tineri, atat in scopuri utilitare cat si de agrement.

Reactia autoritatilor locale din sectorul 2 a fost declansarea unui proiect similar de evaluare interna, au fost facute sondaje in fiecare liceu din sector, s-au strans toate materialele necesare si a fost luata decizia ca rastele sa fie amplasate in licee.

Asociatia BateSaua va monitoriza activitatea Primariei Sectorului 2 astfel incat sa putem fi siguri ca elevii sectorului 2 vor incepe noul an scolar 2010 – 2011 facand un pas inainte in privinta incurajarii utilizarii bicicletei…

Campania „VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI” derulata de Asociatia „Bate Saua sa Priceapa Iapa”, in parteneriat cu Clubul de Cicloturism Napoca, cu Federatia Biciclistilor din Romania si alte ONG-uri partenere, are ca scop ,dezvoltarea culturii bicicletei in Romania’, a inceput acum mai bine de trei ani si este sustinuta in prezent de UNDP (GEF SGP).
Programul „VELORUTIA IN SCOLI” este derulat de organizatia noastra de mai bine de doi ani, cu sprijin de la Fundatia pentru Parteneriat si ANPCDEFP (Tineret in Actiune).

GeoBateSaua / 0722 736694, 021 315 9811
– Presedinte Asociatia „BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA”
– Vice-Presedinte FEDERATIA BICICLISTILOR DIN ROMANIA
www.batesaua.ro , www.velorutia.ro, www.velobello.wordpress.com
www.hartavelo.ro , www.velomap.ro , www.biciclisti.ro
geobatesaua@yahoo.com
http://www.batesaua.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top