• Piața americană de acțiuni se prăbușește după ce volatilitatea tranzacțiilor short se lovește de un prag
  • “Intervenția oficială e inevitabilă” – John J.Hardy
  • “Raportul aur/argint e sub 80, semnalând un oarecare calm” – Ole Hansen
  • Pragul de suport pentru indicele Dax a căzut de la 12,745 – fără suport până la 12,000
  • S&P 500 futures a crescut deja cu 2.6% după căderea istorică de ieri

„Contextul de volatilitate scăzută poate fi declarat mort – 2017 și începutul lui 2018 au fost o anomalie ieșită din comun” – afirmă șeful strategiei pe acțiuni al Saxo Bank, Peter Garnry, după șocul de ieri generat de masivul selloff de acțiuni americane.

„Până acum, totul pare înfricoșător, dar și ținut sub control, cumva”, afirmă șeful strategiei FX John J. Hardy. Mișcarea masivă a fost generată de banii rapizi – adică de tranzacționările algoritmice și pe marje; să vedem acum care va fi reacția banilor lenți, mai spune Hardy.

„Mare parte din acest fenomen a fost generat de căderea tranzacționării short VIX”, e de părere Hardy, în timp ce Garnry crede că ETF-urile short VIX sunt un vehicul potențial de întoarcere a indicelui volatilității CBOE în marje mai… decente.

„Traderii care caută alternative mai sigure ar trebui să se orienteze către yenul japonez, sau către titlurile de Trezorerie SUA pe 2, 5 și 10 ani”, spune Hardy, care atrage atenția că “nu există variante ieftine de a te proteja, odată ce bestia volatilității a fost pusă în libertate”.

“Este cel mai semnificativ crash generat de un selloff de la cel din august 2015”, mai afirmă Garnry, care e de părere că această variație de 12% în S&P 500 va produce o reacție în lanț. Reacția a început vinerea trecută, când o creștere neașteptată a salariilor în SUA (reflectată în raportul lunar, n.r.) a generat o creștere de dobânzi.

„S&P 500 futures a recuperat deja 2.6% din pierderile suferite”, spune analistul tehnic pe acțiuni de la Saxo Bank, Kim Cramer Larsson, care crede că se va mai produce o corecție pozitivă.

Din perspectivă tehnică, la indicele american trebuie să privim pragurile de 2,625 și 2,564, spune Larsson, în vreme ce indicele german Dax înregistrează deja un trend bearish, cu pragul de suport depășit la 12,745.  „Nu întrevăd un suport serios al indicelui Dax înainte de pragul de 12,000”, concluzionează Larsson.

Șeful strategiei pe mărfuri de la Saxo Bank, Ole Hansen, spune că prețul aurului e sprijinit în acest moment de un trend risk-off, în vreme ce raportul aur/argint rămâne sub 80 – un semnal de calm aparent.

Puteți urmări teleconferința echipei de strategie Saxo Bank din această dimineață integral aici: https://saxobank.23video.com/video/21323573/from-the-floor-today-is-critical-saxostrats

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank Group (Saxo) ) este specialist de top în investiții și tranzacționare online multi-active ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

Timp de 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondat în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Londra, Paris, Zurich și Dubai.