• mediaTRUST Logo

Bianca Drăguşanu, Andreea Marin, Mihaela Rădulescu şi Oana Roman ocupă primele locuri în topul feminin al celor mai mediatizate vedete în presa scrisă, potrivit mediaTRUST, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de monitorizare.

Top 10 celebrităţi

În perioada 15 ianuarie -14 februarie 2014, Bianca Drăguşanu ocupă primul loc în topul feminin al celor mai mediatizate vedete în presa scrisă cu 133 de menţiuni. Vedeta a apărut în materiale ce au avut ca subiect divorţul de Victor Slav şi presupusa relaţie cu Adrian Cristea.

Andreea Marin ocupă locul doi în top cu 105 menţiuni. Apariţiile şi declaraţiile vedetei  stârnesc, de fiecare dată, interesul presei. Mihaela Rădulescu şi Oana Roman ocupă locul trei în clasament fiecare înregistrând câte 51 de menţiuni, în perioada 15 ianuarie – 14 februarie.  Relaţia cu Dani Oţil şi implicarea într-o campanie publicitară i-au adus Mihaelei Rădulescu locul trei in top. Oana Roman este surpriza acestui clasament, căsătoria recentă a vedetei a fost intens mediatizată. Antonia este pe locul patru în top cu 46 de menţiuni, urmată de Nicoleta Luciu cu 43 de menţiuni. Din top mai fac parte Loredana Groza cu 42 menţiuni, Andreea Raicu (40 menţiuni), Adela Popescu (39 menţiuni) şi Monica Gabor (38 menţiuni).

topul feminin al celor mai mediatizate vedete în presa scrisă 1

 Topul masculin este condus de Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, cu 230 de menţiuni. Locul doi este ocupat de finanátorul Stelei, Gigi Becali cu 223 de menţiuni. Adrian Mutu este pe locul trei în top cu 207 menţiuni care fac referire, în principal la debutul său în cadrul echipei de fotbal Petrolul Ploieşti. Locul patru este ocupat de Gheorghe Hagi cu 97 de menţiuni, urmat de Mircea Sandu cu 93 de menţiuni. Prezentatorul  TV, Victor Slav se află în top cu 92 de apariţii, urmat îndeaproape de fotbalistul Adrian Cristea cu 88 de menţiuni. Din clasament mai fac parte Victor Piţurcă (81 menţiuni), Cătălin Botezatu (80 menţiuni) şi Radu Mazăre (76 menţiuni).

Celebrităţi pe coperte

Bianca Drăguşanu ocupă primul loc şi în topul apariţiilor pe copertă cu 43 de menţiuni. Gigi Becali ocupă locul doi cu 41 de meţiuni. Fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, Victor Slav ocupă locul trei cu 39 de apariţii, urmat de Andreea Marin cu 32 menţiuni.

topul feminin al celor mai mediatizate vedete în presa scrisă 2

Valoarea echivalentă de publicitate (AVE)

Valoarea echivalentă de publicitate este unul dintre indicii mediaTRUST, care reflectă eficacitatea informaţiilor analizate. Cu cât este mai mare mărimea unui articol despre o companie/persoană într-un ziar anume şi cu atât mai mult costă publicitatea într-un ziar – cu atât mai mare este valoarea echivalentă de publicitate pentru cuvântul cheie monitorizat. Valoarea echivalentă de publicitate în presă este un indice care reflectă o sumă de bani care ar fi trebuit să fie cheltuită pentru plasarea unei reclame de aceeaşi mărime (în centimetri pătraţi).

topul feminin al celor mai mediatizate vedete în presa scrisă 3

Despre raport

Raportul mediaTRUST analizează gradul de popularitate al celebrităţilor româneşti, pe baza expuneriilor în presă. Cercetarea oferă, de asemenea, date privind valoarea echivalentă de publicitate (unul dintre indicii care reflect eficacitatea informaţiilor analizate) a fiecărei celebrităţi din presă. Analiza a luat în considerare publicaţii tipărite care au apărut între 15 decembrie 2013 şi 14 ianuarie 2014, monitorizate de mediaTRUST.

Despre mediaTRUST

mediaTRUST România a fost înfiinţată în 1999 şi furnizează servicii de monitorizare către companii româneşti şi străine. Compania este membră din 2004 a FIBEP, principala organizaţie internaţională a agenţiilor de monitorizare, iar din octombrie 2010 este deţinută în proporţie de 100% de IMM – Institute of Media Monitoring Polonia. Clienţii companiei provin din cele mai diverse sectoare ale pieţei, de la domeniul financiar la telecom, IT, farmaceutic, energie, gaze naturale, petrol, educaţie, sport, cultură, showbiz, politic.

Go to Top