Birou și cazare în aceeași clădire? S-a deschis primul centru co-working și co-living din București!

Pura Vida Hub Bucharest

Nomazii digitali nu mai sunt de mult timp o raritate. Din ce în ce mai mulți oameni preferă să-și lase locurile de muncă din corporații, să-și mute tot biroul într-un laptop și să lucreze pe cont propriu. Cu ocazia asta, au șansa să călătorească și să lucreze de oriunde pe glob. Ei sunt programatori, web designeri, graficieni, arhitecți, scriitori, bloggeri, antreprenori ori investitori ce caută proiecte cât mai interesante în care să-și canalizeze capitalul. Pentru acești oameni au apărut peste tot în lume hub-uri, aceste birouri comune în care freelanceri din lumea întreagă se pot reuni pe termen scurt ori mediu ca să lucreze, să împărtășească din experiența lor, să învețe sau pur și simplu să cunoască oameni asemeni lor. De la mari metropole până la destinații izolate, hub-urile sunt localizate acolo unde e cea mai mare nevoie de ele. De câțiva ani, ele au apărut și în România, în marile orașe.

Dacă toate hub-urile existente momentan în România oferă spațiu de lucru comun pentru antreprenori și freelanceri români, Pura Vida Hub – nou deschis într-o clădire istorică din Centrul Bucureștiului – oferă și spațiu de cazare, la etajele superioare birourilor. Antreprenori și freelanceri din lumea întreagă își pot dezvolta acum proiectele într-un centru de co-living și co-working. Cu o experiență vastă în industria hostelurilor, Tudor Maxim, proprietarul rețelei Pura Vida, le oferă acum profesioniștilor independenți posibilitatea de a lucra și locui în România într-un spațiu modern și complet amenajat.

Pura Vida Hub Bucharest este primul hub din România care oferă atât spațiu de lucru dar și cazare – “co-working & co-living”. Pe lângă spațiul comun de lucru și relaxare, antreprenorii și freelancerii care își desfășoară activitatea aici pot să-și închirieze și locuri de cazare la etajele superioare, în cadrul Little Bucharest Old Town Hostel, în camere private ori dormitoare comune. Atât spațiul de lucru cât și camera de relaxare, camerele de dormit și balcoanele au priveliște spre Străzile Smârdan și Lipscani – cele mai importante zone pietonale din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Spațiul comun de lucru și cazare din Centrul Bucureștiului oferă tuturor membrilor, indiferent de abonamentul achiziționat, conexiune wireless la Internet de mare viteză, toalete, bucătărie comună, lounge cu canapele, videoproiector și sală de evenimente ori conferințe și cafea. În plus, în fiecare săptămână au loc sesiuni de learning, workshop-uri prin care membrii hub-ului împărtășesc din cunoștințele și experiența lor, dezbateri priving proiecte inovatoare. Spațiu de lucru poate fi închiriat pentru o zi, o săptămână sau chiar pe termen lung iar costurile depind în funcție de perioadă. De exemplu, pentru acces de o zi în Pura Vida Hub Bucharest, costul este de 5 Euro, pentru o săptămână membrii plătesc 30 Euro și 100 Euro pentru o lună.

“Călătorind în Statele Unite și în Asia, am avut ocazia să lucrez de la distanță în astfel de hub-uri unde am întâlnit antreprenori locali ori străini ce dezvoltau proiecte de milioane de euro. De asemenea, întâlniri precum cele organizate de Travel Massive sau 1 Million Cups în jurul lumii m-au inspirat pentru dezvoltarea unui proiect asemănător aici, în România, unde nu mai există un astfel de loc.” Declară Tudor Maxim, fondatorul primei rețele independente de hosteluri din România – Pura Vida Hostels și Pura Vida Hub Bucharest.

Înscrierile pentru un loc în cadrul Pura Vida Hub Bucharest se fac până pe 10 octombrie 2015 prin email la traveler@puravidahostels.ro iar până pe 13 octombrie 2015 vor fi selectați 2 freelanceri cu proiecte inovative și vor fi premiați cu acces gratuit în Pura Vida Hub Bucharest timp de 3 luni.

Rețeaua Pura Vida Hostels include hosteluri (două în București, unu în Vama Veche, unu în Bucovina, două în Brașov și unu în Cluj Napoca, baruri în București și Vama Veche, restaurant în Vama Veche și Pura Vida Hub Bucharest.

Comenteaza