BNR – Emisiune numismatică

Emisiune numismatică – monedă din argint dedicată aniversării a 200 de ani de la naşterea lui Carol Popp de Szathm

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 27 februarie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 200 de ani de la naşterea lui Carol Popp de Szathmári.

Caracteristicile monedei din argint sunt următoarele:

  • Valoare nominală: 10 lei
  • Metal: argint
  • Titlu: 999‰
  • Formă: rotundă
  • Diametru: 37 mm
  • Greutate: 31,103 g
  • Calitate: proof
  • Cant: zimţat

Aversul redă un instantaneu bucureştean care prezintă Universitatea şi Palatul Suţu, fotografiat de Carol Popp de Szathmári, suprapus peste elementele diafragmei unei camere foto; stema României, valoarea nominală „10 LEI“, anul de emisiune „2012“ şi inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Reversul prezintă portretul lui Carol Popp de Szathmári şi semnătura acestuia; profilul artistului, trei pensule suprapuse peste o paletă de pictură şi anii între care a trăit acesta „1812-1887“.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăţi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 365,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 200 de ani de la naşterea lui Carol Popp de Szathmári au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top