window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Brad si Hunedoara s-au alaturat Retelei Nationale a Centrelor de Colectare DEEE Rorec

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec - din stanga - primar hd Ovidiu Hada, prefect jud hd DÉZSI Attila, repr. CJ HD Marin Butar, primar Brad Florin Cazacu, presedinteAsociatia Romana pentru Reciclare RoRec a lansat doua centre de colectare DEEE in judetul Hunedoara, din cadrul proiectului de anvergura nationala, realizat in parteneriat cu autoritatile locale. Astfel, in decurs de 4 saptamani, au fost inaugurate 5 centre, in Calarasi, Tulcea, Valenii de Munte, carora li s-au alaturat Brad si Hunedoara, judetul Hunedoara devenind primul din tara care lanseaza doua centre de colectare DEEE.

Evenimentul inaugural al celor doua centre de colectare s-a desfasurat in prezenta autoritatilor locale, a dlui Prefect DÉZSI Attila, a dlui Marin Butar, Consilier Presedinte Consiliul Judetean Hunedoara, a consilierilor locali din Brad si Hunedoara si a presei locale.

Pentru debarasarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice, locuitorii din Brad si Hunedoara au la dispozitie doua noi centre de colectare la standarde europene, situate pe Str. Avram Iancu nr. 6 (in piata) – Brad, si in Parcul Industrial Hunedoara,  DJ- 687 nr. 2.

“Incheiem asadar un adevarat tur de forta, cu 5 inaugurari de Centre de Colectare DEEE in numai 4 saptamani. Din reactiile autoritatilor locale, a deschiderii si interesului manifestate de cetatenii comunitatilor in care am lansat deja aceste prime 5 centre, suntem siguri ca mai urmeaza si alte colaborari cel putin la fel de entuziaste ca cele de pana acum. Ne bucura faptul ca primariile constientizeaza, dincolo de prevederile legale, importanta pe care un centru de colectare DEEE o are in cadrul comunitatii si ii asiguram pe toti cei interesati de proiect de tot sprijinul nostru.”, a declarat d-nul Liviu Popeneciu, Presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

“Suntem onorati sa ne numaram printre primele centre deschise in cadrul Retelei Nationale RoRec. Incurajam toti locuitorii din Municipiul Hunedoara sa se mobilizeze si sa aduca aparatura veche la centrul recent inaugurat, pentru ca un gest atat de mic are conotatii importante pentru starea mediului inconjurator.”, a adaugat d-nul Ovidiu Marius Hada, Primar Municipiul Hunedoara.

Existenta unui astfel de spatiu, amenajat la standarde europene, era una dintre prioritatile noastre pentru anul acesta. Ne bucuram ca am putut implementa acest proiect alaturi de Asociatia RoRec, pentru a le oferi cetatenilor o solutie accesibila de colectare a DEEE-urilor –  este un parteneriat de succes menit a contribui la protectia mediului ambiant din municipiul nostru si un raspuns la solicitarile locuitorilor de a le oferi un serviciu de colectare a DEEE”, a completat d-nul Florin Cazacu, Primar Brad.

Centrele de Colectare DEEE din Brad si Hunedoaraofera servicii atat populatiei, cat si firmelor si institutiilor, printr-un dispecerat „Infoline” disponibil de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 18.00 si sambata, intre orele 9.00 si 16.00, la telefon 0749 144 740 (Brad), respectiv 0763 070 461(Hunedoara). De asemenea, firmele si institutiile pot solicita preluarea gratuita spre casare a echipamentelor vechi, la acelasi numerele de infoline specificate anterior.

Primirea aparaturii vechi sau defecte se face direct la centrul situat pe Strada Avram Iancu nr. 6 (Brad), respectiv in Parcul Industrial Hunedoara, DJ- 687 nr. 2 (Hunedoara), in fiecare sambata, in intervalul orar 9.00-13.00, iar aparatele grele sau voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu, gratuit, in baza unei solicitari la numerele de dispecerat 0749 144 740 (Brad) si 0763 070 461 (Hunedoara).

In cadrul actiunilor de lansare a celor doua centre, s-au desfasurat si activitati de colectare, la centrele de colectare nou lansate, precum si in alte puncte provizorii, amenajate in cele doua localitati. Cei 30 de castigatori ai premiilor oferite de producatorii Candy si Philips, au fost premiati in cadrul concertelor sustinute de NICOLA.

Reteaua Nationala RoRec a Centrelor de Colectare DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizate in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.

Contact:
Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec
Andreea Idriceanu Calev – communication manager
Email: andreea.idriceanu@rorec.ro
Mobil: 0728 22 22 32

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top