Brexit – 3.462 mențiuni în online-ul românesc

  • Brexit – 3.462 mențiuni în online-ul românesc

Brexit – 3.462 mențiuni în online-ul românesc

Mâine, 23 iunie, Marea Britanie va decide dacă va rămâne membră a Uniunii Europene sau nu. Campania electorală pentru referendumul din 23 iunie a început încă din 15 aprilie, iar subiectul a fost abordat și în online-ul românesc.

În perioada 15 aprile – 22 iunie, s-au înregistrat 3.462 mențiuni despre Brexit în mediul online, cele mai multe dintre ele fiind pe Facebook (1.596 mențiuni) și portaluri (1.029 mențiuni).

Distribuţia Numărului de articole pe zile este constantă în intervalul de timp analizat, o creștere ușoară se observă la sfîrșitul lunii mai, 30 mai – 5 iunie: 1.163 mențiuni, când Spania avertizează Marea Britanie cu privire la consecințele ieșirii din UE, britancii își vor pierde dreptul de a se stabili și munci liber în Uniunea Europeană.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

O altă creștere se observă în perioada imediat următoare asasinării deputatei laburiste britanice Jo Cox, susţinătoare a rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, 13 – 19 iunie: 1.345 mențiuni.

Top 5 surse online

Ziuanews.ro este publicația online cele mai multe materiale publicate cu Brexit, urmată de Realitatea.net și Bursa.ro.

                          

Despre raport

Raportul    a    luat    în    calcul    rezultatele  monitorizării peste  2.500  de surse de ştiri online, peste 30.000  de  blog-uri  si  forum-uri la care se adaugă conturile publice ale  utilizatorilor  români  de Facebook,  Twitter,  Google+  si  Youtube,  în perioada  15 aprilie –22 iunie  2016. Detalii privind monitorizarea sunt disponibile pe www.mediatrust.ro.

 

Despre mediaTRUST

mediaTRUST România, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top