window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

British Council aduce in premiera la Bucuresti un spectacol inedit de dans contemporan / Bucuresti / 04,05 noiembrie 2010

British Council aduce in premiera la Bucuresti compania britanica de dans contemporan StopGap, care va sustine spectacolul Trespass, in zilele de 4 si 5 noiembrie, ora 19.00, la Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor, Sala Marin Preda (str. Mihai Voda, nr. 17, sector 5, Bucuresti).

StopGap este una dintre putinele companii profesioniste de dans contemporan care numara printre colaboratorii sai permanenti si dansatori cu dizabilitatii, promovand prin activitatea sa artistica, egalitatea de sanse si incluziunea sociala.

Spectacolul Trespass include doua productii coregrafice originale, apartinand lui Thomas Noone si lui Rob Tannion, in interpretarea a cinci dansatori. Cele doua coregrafii aduc artistilor provocarea explorarii si cartografierii limitelor propriei corporalitati.

In reprezentatia Within / Inauntru , personajul principal este atras in propria lume imaginara de celelalte figuri ale scenei. Alaturi de duete impresionante si corpuri zdrobind obiectele din jur, miscarea si ritmurile explozive descriu fondul muzical special, in care harpa se alatura instrumentelor traditionale indiene compozitia muzicianului spaniol Pedro Navarrete.

Reprezentatia Splinter / Frangerea este o creatie scenica intre dans si teatru, condusa de forta sonora a unei piese muzicale de inspiratie japoneza. Hranita de speranta evolutiei, lupta pentru pastrarea echilibrului dintre acceptarea delicata si confruntarea creatoare, prin care traieste adevarata comuniune, arunca personajele intr-o alta lume. Vor ramane ele impreuna sau nu?

Durata spectacolului este de 75 de minute, iar intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Spectacolul Trespass al companiei britanice de dans contemporan StopGap, este un eveniment British Council Romania organizat in cadrul programului New Work New Audiences dezvoltat de British Council in 13 tari din sud-estul Europei, cu scopul de a promova arta ca o oportunitate pentru dialogul intercultural.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, B24FUN, Smart Woman, Observatorul Cultural, Metropotam.ro si PORT.ro. Spectacolul este recomandat de UNITER si Festivalul National de Teatru.

Luise Georgiana Vuiu
Head Strategic Partnership and Marketing

British Council Romania
Calea Dorobantilor nr. 14, Bucuresti
Tel: 021 307 9600, 0307 9621 | Mobil: 0724 288 881
luise.vuiu@britishcouncil.ro
contact@britishcouncil.ro
http://www.britishcouncil.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top