British Council aduce in premiera la Bucuresti compania britanica de dans contemporan StopGap, care va sustine spectacolul Trespass, in zilele de 4 si 5 noiembrie, ora 19.00, la Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor, Sala Marin Preda (str. Mihai Voda, nr. 17, sector 5, Bucuresti).

StopGap este una dintre putinele companii profesioniste de dans contemporan care numara printre colaboratorii sai permanenti si dansatori cu dizabilitatii, promovand prin activitatea sa artistica, egalitatea de sanse si incluziunea sociala.

Spectacolul Trespass include doua productii coregrafice originale, apartinand lui Thomas Noone si lui Rob Tannion, in interpretarea a cinci dansatori. Cele doua coregrafii aduc artistilor provocarea explorarii si cartografierii limitelor propriei corporalitati.

In reprezentatia Within / Inauntru , personajul principal este atras in propria lume imaginara de celelalte figuri ale scenei. Alaturi de duete impresionante si corpuri zdrobind obiectele din jur, miscarea si ritmurile explozive descriu fondul muzical special, in care harpa se alatura instrumentelor traditionale indiene compozitia muzicianului spaniol Pedro Navarrete.