window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

British Council inchide Stagiunea de Compozitie Britanica printr-un concert extraordinar / Bucuresti / 29 martie 2011

Marti 29 martie, ora 18.30, va avea loc ultimul concert al Stagiunii de Compozitie Britanica, proiect realizat de British Council in parteneriat cu Muzeul National George Enescu si Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.
Concertul se va desfasura la Centrul National de Arta Tinerimea Romana, str. Johann Gutenberg nr. 19, iar intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile. Interpreteaza Ansamblul Profil, coordonat de Dan Dediu.

Stagiunea de Compozitie Britanica, un program cultural in premiera in Romania, si-a propus sa prezinte publicului creatia muzicala a 31 de compozitori britanici contemporani, in cadrul unei serii de patru concerte si patru conferinte lunare. Selectia compozitorilor si a lucrarilor muzicale prezentate in acest proiect a fost realizata de compozitorul Philip Cashian, conducatorul catedrei de compozitie a Academiei Regale de Muzica din Londra.

Ineditul acestui program cultural il reprezinta varietatea de creatii muzicale menite sa ilustreze intreaga diversitate si complexitate a muzicii britanice contemporane din ultimii 20 de ani, creatii semnificative si reprezentative pentru mai multe generatii de compozitori, pentru mai multe orientari si stiluri muzicale.

Ultima conferinta din aceasta Stagiune va fi gazduita tot de Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, in data de 29 martie, incepand cu ora 13.00. Acest eveniment se adreseaza atat muzicienilor consacrati si celor in devenire, cat si publicului larg, pasionat de muzica clasica.
Invitatii speciali vor fi compozitorii Philip Cashian, Tansy Davies si Ivor Bonnici.

Fundatia Culturala Artex si Radio Romania Muzical s-au alaturat acestui proiect in calitate de parteneri principali. British Council va lansa in curand, in colaborare cu Radio Romania Muzical si Fundatia Radio Romania, DVD-uri cuprinzand inregistrarea tuturor celor patru concerte din aceasta Stagiune.

Ne bucuram ca am avut ocazia sa prezentam publicului din Romania, in premiera, o perspectiva aproape exhaustiva asupra creatiei contemporane britanice, intr-un format accesibil, in contextul in care compozitia contemporana este mai putin prezenta in peisajul cultural. Ne dorim sa continuam Stagiunea de Compozitie Britanica pentru ca a creat o legatura puternica intre compozitorii din Marea Britanie si cei romani implicati in acest proiect, precum si intre unele dintre primele scoli de compozitie ale celor doua tari, declara Alis Vasile, Arts Project Manager la British Council.

Radio Romania Cultural, Observatorul Cultural, Smart Woman.ro, 24FUN, Metropotam.ro, PORT.ro sprijina acest program cultural ca si parteneri media.

Stagiunea de Compozitie Britanica este un proiect initiat de British Council Romania in cadrul programului New Work New Audiences derulat de British Council pe plan international, cu scopul de a promova arta ca o oportunitate pentru dialogul intercultural.

Luise Georgiana Vuiu
Head Strategic Partnerships and Marketing

British Council Romania
Calea Dorobantilor nr. 14, Bucuresti
Tel: 021 307 9600 / 0724 288 881
luise.vuiu@britishcouncil.ro
contact@britishcouncil.ro
http://www.britishcouncil.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top