In perioada 18-22 octombrie 2010, British Council, in parteneriat cu fundatia Light into Europe, organizeaza Discovery Week, o saptamana de evenimente menite sa creeze contexte favorabile persoanelor cu dizabilitati senzoriale. Activitatile se vor desfasura la sediul British Council din Calea Dorobantilor numarul 14.

Reunite sub numele Discovery Week, fiecare dintre cele 5 zile vor avea activitati tematice: luni, 18 octombrie dans, muzica, moda; marti, 19 octombrie mestesuguri; miercuri, 20 octombrie literatura; joi, 21 octombrie sport; vineri, 22 octombrie jocuri. Astfel, publicul larg poate lua parte la activitati precum lectii de dans, expozitie de obiecte handmade, demonstratii de limbaj mimico-gestual, sah pentru nevazatori sau jocuri special create pentru persoane cu dizabilitati senzoriale. De asemenea, sunt programate ateliere special dedicate persoanelor cu deficiente de vedere si de auz, precum cel de scriere creativa, prezentari ale cluburilor sportive sau cel de stil vestimentar. Activitatile se vor desfasura zilnic intre orele 10.00 si 20.00.

In incercarea de a sustine si sarbatori diversitatea in toate formele sale, British Council doreste ca, prin parteneriatul cu fundatia Light into Europe, sa incurajeze persoanele cu dizabilitati sa participe a