window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

British Council participa la Transilvania Fest cu proiecte educationale

British Council Romania deruleaza proiectul educational Pentru o educatie mai buna, in cadrul evenimentului Transilvania Fest, ce se desfasoara in perioada 30 iulie 1 august 2010, in localitatea Biertan.

Proiectul British Council este realizat in colaborare cu Scoala Generala Biertan si cuprinde mai multe componente: un seminar adresat tuturor cadrelor didactice intitulat Filmul generator de dezbatere, un atelier dedicat profesorilor din Biertan si zonele invecinate, pentru imbunatatirea metodelor de predare a limbii engleze, precum si un modul educational denumit Traind impreuna.

Seminariile din cadrul proiectului sunt axate pe tehnici moderne si atractive de predare atat a limbii engleze cat si a altor discipline scolare, urmarind stimularea ceativitatii si implicarii cat mai active a elevilor in procesul de invatare.

Materialele utilizate pentru modulele Traind impreuna si Filmul generator de dezbatere au fost realizate in cadrul proiectului Living Together dezvoltat de British Council in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu scopul de a promova pricipiile diversitatii culturale si sociale.

Tot in cadrul festivalului Transilvania, British Council va infiinta, cu sprijinul Fischer Romania, un punct de documentare la Scoala Generala din localitatea Biertan, prin donarea unor materiale educative in limba engleza, cu tematica diversa, la care vor avea acces atat copiii cat si profesorii. British Council va dona, de asemenea, o serie de echipamente electronice celor patru unitati de invatamant apartinand Scolii Generale Biertan Gradinita Biertan, Scoala cu clasele I-VIII Biertan, Scoala cu clasele I-IV Copsa Mare si Scoala cu clasele I-IV Richis.

Transilvania Fest este un eveniment anual organizat de Asociatia Transilvania Fest,
si are ca obiectiv promovarea agriculturii, produselor traditionale, turismului, multiculturalismului si traditiilor locale.

Alis Vasile
Arts Project Manager
British Council Romania
Telephone: +40 (0)3721 58058, +40 (0)21 307 9658 | Mobile: +40 (0)722 526719
E-mail: alis.vasile@britishcouncil.ro
contact@britishcouncil.ro
http://www.britishcouncil.ro

Go to Top