window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

British Council sprijina tinerii muzicieni in cadrul Festivalului Icon Arts

British Council Romania sprijina organizarea unor cursuri de auto-impresariat si compozitie pentru tinerii muzicieni din Romania si din strainatate, in calitate de partener al Festivalului Icon Arts, care se desfasoara pana pe 8 august, in mai multe localitati din judetul Sibiu.

Cursurile sunt sustinute de compozitorul britanic Philip Cashian, seful catedrei de compozitie a Academiei Regale de Muzica din Londra, pe parcursul a opt zile, in intervalul 1-8 august, in Sibiu, Cisnadie si Cisnadioara.

De asemenea, British Council Romania va acorda burse pentru sase studenti din Marea Britanie, sprijinind participarea acestora la cursurile de perfectionare in domeniul muzical, organizate in cadrul Festivalului Icon Arts 2010.

Proiectul este finantat prin programul New Work New Audiences derulat de British Council, in cadrul componentei Classical Twists. Programul are ca obiective promovarea creatiei si interpretarii muzicale contemporane, sprijinirea artistilor, imbunatatirea accesului la cultura a publicului larg, in special a celui tanar, precum si sprijinirea relatiilor culturale cu Marea Britanie.

Festivalul Icon Arts este un eveniment anual organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Exces Music si are doua componente principale: Academia ICon Arts, destinata dezvoltarii profesionale a tinerilor muzicieni, dar si a altor artisti, si o componenta constand in concerte si spectacole pentru publicul larg.

Alis Vasile
Arts Project Manager
British Council Romania

T +40 (0)3721 58058, +40 (0)21 307 9658 | M +40 (0)722 526719
E alis.vasile@britishcouncil.ro
bc.romania@britishcouncil.ro
http://www.britishcouncil.ro

Go to Top