window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Bucurestenii sunt asteptati sa participe la actiunea de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE)

Bucuresti, 1 septembrie 2011 – Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec si Primaria Sectorului 4, alaturi de partenerul Bosch, ii invita pe bucuresteni sa scape de echipamentele electrice si electronice vechi sau defecte, in ultimul weekend al proiectului-pilot demarat in luna iunie.

In cadrul ultimei actiuni de colectare din campania derulata in Bucuresti, locuitorii sunt asteptati sa depuna DEEE in cele doua puncte de colectare fixe, din zonele Tineretului – Sincai (mai exact, in parcarea Mega Image) si Metrou Timpuri Noi.

Rezultatele preliminare ale actiunii derulate in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 arata implicarea de care au dat dovada cetatenii si necesitatea recurentei unor astfel de actiuni.

Astfel, doar in primele noua weekenduri au fost colectate peste 9 tone DEEE, dintre care peste 4.000 de kilograme au fost aduse de cetateni in cea de-a doua luna de campanie.

Inainte de ultima actiune, cantitatea totala de DEEE de care s-au debarasat locuitorii Sectorului 4 se ridica la peste 14 tone. Pana acum, mai mult de 1000 de cetateni au depus deseuri la punctele de colectare fixe sau la echipajele mobile.

Dintre acestia, 20 au fost recompensati cu premii – seturi alcatuite din masina de spalat si fier de calcat – oferite de partenerul Bosch, in cadrul celor doua trageri la sorti din primele doua etape. Si in a treia parte a campaniei, zece dintre cei mai responsabili bucuresteni vor fi premiati cu alte 10 seturi de premii, in cadrul ultimei trageri la sorti, din data de 8 august.

Proiectul-pilot din Sectorul 4, lansat la 18 iunie, se desfasoara pe durata a 12 saptamani. Astfel, sectorul a fost impartit in 12 zone, deservite de echipele de colectare, conform unui program anuntat saptamanal in zona in care are loc actiunea. In fiecare zi de sambata, in zona in care se face colectarea, exista doua puncte fixe de colectare, precum si echipaje mobile ce vor parcurge rute stabilite, Totodata, echipele RoRec pot fi solicitate sa preia gratuit de la domiciliu aparatura mare sau voluminoasa.

In acest weekend, punctele fixe de colectare vor fi la Tineretului – Sincai (in parcarea Mega Image) si la Metrou Timpuri Noi.

Detalii despre actiune sau pentru preluarea gratuita de la domiciliu a deseurilor grele sau voluminoase se pot face apeland unul dintre numerele de telefon ale call-centerului ce va fi disponibil pe intreaga durata a proiectului. Apelurile deponentilor sunt preluate de luni pana vineri, intre orele 10-16, pe telefonul fix 021.232.7182 si de luni pana sambata, intre orele 10-16, la numarul de mobil 0744.339936.

Cetatenii din Sectorul 4 care au ales sa se debaraseze responsabil de aceste deseuri, sunt recompensati cu premii care constau in 30 de seturi de produse electrocasnice marca Bosch, compuse din masina de spalat rufe si fier de calcat. La fiecare dintre cele trei tombole lunare, compania Bosch Siemens Electrocasnicemembru fondator al Asociatiei RoRec – ofera cate 10 seturi de premii, ce pot fi castigate prin tragere la sorti de catre cei care au depus DEEE in decursul unei luni de campanie. A treia tombola va avea loc la data de 8 septembrie.

Prin colectarea selectiva, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente sa ajunga in aer, sol sau apa si sa polueze mediul. Totodata, prin reciclarea corecta, se pot obtine materii prime secundare, protejand astfel resursele naturale. Parteneriatul dintre Asociatia RoRec si Primaria Sectorului 4 este cu atat mai important cu cat tinta de colectare impusa de Uniunea Europeana statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor in fiecare an, iar Romania are o rata de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor in ultimii ani.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Contact

Asociatia RoRec

Andreea Idriceanu Calev
Communication manager
E-mail: andreea.idriceanu@rorec.ro
Mobil: 0728 222 232

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top