Globalworth Real Estate Investment Limited, una dintre cele mai importante companii de investitii imobiliare, axata cu precadere pe piata din Europa Centrala si de Est, în parteneriat cu BT Capital Partners – companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, anunta admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a obligatiunilor corporative emise de companie (simbol GWI22). Emisiunea de obligatiuni corporative a avut o valoare totala de 550 milioane de euro si reprezinta cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB.

„Admiterea obligatiunilor corporative emise de companie la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti marcheaza un moment de referinta pentru Globalworth, pentru demersul nostru de crestere si, totodata, o promisiune pe care o facem cu privire la planurile noastre de dezvoltare. Principalul nostru obiectiv este în continuare cel de a investi, de a ne dezvolta si de a identifica noi oportunitati de crestere pe piata din Romania, iar tranzactionarea obligatiunilor corporative este un nou pas pe care îl facem în aceasta directie, vizand simplificarea structurii datoriei noastre si reducerea costului mediu al datoriei”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO and Chief Investment Officer Globalworth.

„Cand investitorii cer ca obligatiunile sa fie introduse pe piata bursiera, acest lucru înseamna ca ei apreciaza un nivel al lichiditatii si transparentei care contribuie la siguranta investitorilor. Asadar, este foarte important ca obligatiunile Globalworth, ca urmare a plasamentului global, încep tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti. Suntem mandri de acest fapt care confirma aceasta evolutie istorica a pietei de capital din Romania,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

„Emisiunea de obligatiuni depaseste jumatate de miliard de euro pentru obligatiunile private si stabileste un nou reper pentru piata de capital. Aceasta tranzactie reprezinta un nou mesaj pozitiv transmis de Romania catre investitori si anume ca piata de la Bucuresti are capacitatea si instrumentele sa absoarba tranzactii semnificative, fie ca vorbim de IPO-uri, fie ca vorbim de obligatiuni,” a declarat Lucian Anghel, presedintele BVB.

„Ne dorim ca admiterea la tranzactionare prin Bursa de Valori Bucuresti a obligatiunilor corporative emise de Globalworth sa fie un exemplu pentru alte companii si am încredere ca mediul de afaceri romanesc va începe sa priveasca mai mult spre piata de capital ca spre o sursa de finantare. BT Capital Partners se implica foarte mult pentru a contribui la cresterea gradului de intermediere financiara din Romania si îsi doreste sa devina un model în acest sens”, a mentionat Paul Prodan, Presedintele Consiliului de Administratie al BT Capital Partners.

Obligatiunile corporative GWI22 se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti în euro, în valori nominale de 100.000 de euro, iar decontarea va fi efectuata în RON. Cursul de schimb stabilit de Banca Nationala a Romaniei (BNR) în ziua bancara anterioara unei sesiuni de tranzactionare este luat în considerare pentru efectuarea calculului valorii obligatiunilor corporative (exprimate în RON) a ordinelor executate în acea zi de tranzactionare. Acest curs de schimb este aplicat pe durata întregului program de tranzactionare a acestor obligatiuni corporative în acea zi de tranzactionare.

Obligatiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei de Valori din Irlanda.

***

Despre Globalworth Real Estate Investments Ltd.

Globalworth este o companie de investitii imobiliare care activeaza în Europa Centrala si de Sud-Est, axata cu precadere pe piata din Romania. Compania este gestionata de aproximativ 70 de profesionisti, iar portofoliul acesteia cuprinde investitii imobiliare de înalta calitate situate în Romania, cu o valoare estimata la 983.3 de milioane de euro la 31 Martie 2017.

Despre BT Capital Partners

BT Capital Partners este cel mai mare broker de retail în Romania si parte a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este membru exclusiv în Romania al Oaklins, cel mai experimentat consultant pentru fuziuni si achizitii de companii la nivel global. A fost consultant si a intermediat peste 50 oferte publice, în valoare de peste 1 miliard de euro. BT Capital Partners a fost  lead manager în cadrul ofertei publice de vanzare a actiunilor DIGI, cea mai mare oferta publica a unei companii private la Bursa de Valori Bucuresti. Compania ofera servicii de brokeraj, asistenta pentru listarea pe piata de capital si pentru atragerea de investitori, consultanta pentru fuziuni si achizitii, atragerea si structurarea de finantari complexe, cercetare de piata si consultanta strategica.

Despre Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti desfasoara cel mai avansat si complex program din randul pietelor de capital europeane pentru cresterea nivelului educatiei financiare. Dedicate cu precadere investitorilor existenti sau potentiali, dar si antreprenorilor, activitatile BVB au scopul de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea culturii financiare din Romania. Partea tehnica s-a numarat de asemenea printre prioritatile BVB, care a dezvoltat portalul de tranzactionare Arena XT, folosita în prezent de 13 intermediari.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa