Transilvania Broker de Asigurare, unul din principalii jucatori din piata locala de brokeraj in asigurari, se va lista pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in urma unei oferte publice initiale secundare de vanzare a actiunilor existente care a fost suprasubscrisa in proportie de peste 270% in primele doua zile. Transilvania Broker devine astfel primul broker de asigurare din Romania care se listeaza pe Bursa de Valori Bucuresti.

„Viitorul arata bine si vom incerca sa profitam de acest capital de incredere oferit. Avem o agenda extrem de incarcata incepand de maine pentru ca avem planuri indraznete: tintim o cota de piata de minim 10% in urmatorii doi ani, continuam dezvoltarea de produse si servicii conexe asigurarilor cu partenerii din piata, continuam dezvoltarea departamentelor de corporate, sanatate/viata, daune, prin atragerea de oameni cu un nivel inalt de expertiza, si vom atrage noi colaboratori care vor genera volume in crestere. Toate acestea, pe langa multe alte proiecte, vor duce la o crestere a cifrei de afaceri, a veniturilor si a marjelor de profit in urmatorii 3-5 ani,” a spus Dan Niculae, Director General Transilvania Broker.

„Listarea la bursa va insemna pentru Transilvania Broker o certificare a transparentei. Beneficiile listarii sunt importante, credem noi, si sunt legate de imagine, transparenta, credibilitate si vizibilitate. Avantajul major va fi, cu siguranta, acela ca vom reusi sa strangem in jurul nostru oameni priceputi, cu experienta in domeniu, specialisti ai acestei piete, si ma gandesc in primul rand la colaboratorii nostri actuali, interesati sa devina actionari in companie,” a declarat Gabriel Login, Director Executiv Transilvania Broker.

Oferta de vanzare a fost inchisa dupa o zi si jumatate, cand s-a atins un grad de subscriere de peste 270% si cand in sistem au fost introduse peste 800 ordine din partea investitorilor institutionali si de retail, totalizand aproape 1,7 milioane de actiuni.

„Succesul ofertei pentru actiunile Transilvania Broker confirma apetitul investitorilor pentru noi listari, precum si increderea acestora in viitorul pietei de capital. Felicitam ofertantii pentru initiativa si viziune si asteptam ca si alte companii sa valorifice fereastra de oportunitate, urmandu-le exemplul. Goldring va continua sa promoveze spre cota Bursei de Valori Bucuresti companiile inovatoare, cu performante dovedite si perspective in sectorul lor,” a precizat Virgil Zahan, CEO al Goldring, companie care a intermediat tranzactia. Transilvania Broker este a doua oferta pe care Goldring o inchide anticipat, dupa cea a companiei AAGES, care a intrat in iunie anul acesta la tranzactionare.

„Patru companii antreprenoriale romanesti din domenii diferite s-au listat la BVB in mai putin de un an si fiecare companie activeaza intr-un domeniu care este reprezentat in premiera pe bursa romaneasca. Bursa ofera tot mai multa diversitate si atractivitate investitorilor si va continua sa atraga companii reprezentative pentru economia romaneasca,” a declarat Lucian Anghel, Presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Transilvania Broker detine o retea de peste 1.500 de colaboratori in toata tara si un portofoliu de peste 900.000 clienti unici, persoane fizice si juridice, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut. In anul 2016, societatea a intermediat prime de peste 360 de milioane de lei, a raportat un venit de peste 62 de milioane de lei si un profit de peste 3,6 milioane lei.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa