Actiunile Sphera Franchise Group, unul dintre cei mai importanti operatori din domeniul foodservice din Romania, au intrat la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul bursier SFG. Compania care administreaza restaurante sub brandurile KFC, Pizza Hut si Taco Bell devine astfel primul operator din domeniul foodservice listat la BVB.

„Listarea Sphera Franchise Group la Bursa de Valori Bucuresti reprezinta un moment semnificativ si memorabil in istoria companiei noastre. Suntem incantati ca ne alaturam companiilor importante care sunt deja prezente pe bursa locala si suntem mandri de faptul ca suntem prima companie din domeniul foodservice care se listeaza la BVB. Investitorii vor avea acum, prin intermediul Sphera Franchise Group, expunere la unele dintre cele mai renumite branduri din lume precum KFC, Pizza Hut si Taco Bell. Pentru Sphera, acest moment marcheaza o noua etapa in dezvoltarea companiei si avem ambitii foarte mari, planul nostru fiind sa depasim 240 de restaurante pana la finalul anului 2022. Dorim sa multumim tuturor celor care au facut acest moment posibil si privim cu incredere viitorul nostru in calitate de companie listata,” a spus Mark Hilton, CEO al SFG.

„Avem incredere ca prezenta Sphera Franchise Group la Bursa de Valori Bucuresti va deschide apetitul investitorilor pentru a realiza noi tranzactii, iar pentru companii va fi un semnal de confirmare ca isi pot dezvolta afacerile cu succes prin intermediul bursei romanesti, care poate absorbi tranzactii semnificative. Este cea mai mare listare pe segmentul de actiuni realizata la BVB in a doua jumatate a acestui an si a cincea listare din ultimele 12 luni,” a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Pretul final de oferta pentru cele 9,83 de milioane de actiuni emise de Sphera oferite in cadrul ofertei publice initiale secundare a fost stabilit la 29 lei pe actiune. La acest pret, valoarea ofertei a fost de peste 285 milioane lei (echivalentul a 62 de milioane de euro). In cadrul ofertei, 9,34 milioane de actiuni, adica 95% din total, au fost alocate catre investitorii institutionali si sub 0,5 milioane de actiuni, echivalentul e 5%, catre cei de retail.

„Bursa de Valori Bucuresti si-a largit reprezentativitatea in mod semnificativ in acest an. Companii noi si din domenii diferite se regasesc acum in arena bursiera. Este a cincea listare din ultimele 12 luni si incepe sa se observe ca listarile pe bursa nu mai reprezinta un fenomen sporadic in piata de capital romaneasca. Suntem pregatiti operational si tehnic pentru acomodarea mult mai multor listari si lucram continuu la perfectionarea serviciilor noastre,” a spus Alin Barbu, directorul general interimar al BVB.

Intermediarii ofertei au fost Wood & Company, in calitate de Sole Global Coordinator si Joint Bookrunner, in vreme ce Raiffeisen Bank si Alpha Finance Romania au actionat ca Joint Bookrunner, respectiv Co-Lead Manager.

Sphera Franchise Group este compania care detine dreptul de a administra restaurante sub brandul KFC in Romania, Republica Moldova si in anumite regiuni din nordul Italiei si opereaza francizele Pizza Hut, Pizza Hut Delivery si Taco Bell in Romania. Compania a inregistrat anul trecut vanzari in cadrul restaurantelor de 514,5 milioane lei, cu 26,8% mai mult fata de 2015 si a realizat un profit net de 51,6 milioane lei, cu 9,2% peste cel din anul precedent.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa