Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cea mai importanta institutie a pietei locale de capital, continua pentru al patrulea an la rand seria de seminarii „Fluent in Finante”, evenimente gratuite de educatie financiara care au loc la nivel national si care se adreseaza persoanelor fizice interesate sa descopere oportunitatile oferite de piata de capital si sa devina investitori.

„Conceptul educational care sta la baza programului Fluent in Finante are in vedere asigurarea unui prim contact al participantilor cu piata de capital si cu Bursa de Valori Bucuresti. Desfasuram acest proiect la nivel national tocmai pentru a veni mai aproape de persoanele care nu sunt familiarizate cu piata de capital, dar care corespund profilului de investitor si care pot beneficia de pe urma acestei calitati. Vom avea mai multi investitori pe masura ce creste nivelul de cultura financiara, iar unul dintre obiective este sa avem cat mai multi romani cu economiile investite pe piata de capital,” a declarat Adrian Tanase, CEO al BVB.

Evenimentele organizate de BVB impreuna partenerii se vor desfasura la nivel national dupa urmatorul calendar, in ordine cronologica:

  • Brasov                  – 24 aprilie, in parteneriat cu Estinvest
  • Bucuresti               – 15 mai, in parteneriat cu Grupul Banca Transilvania
  • Cluj-Napoca           – 16 mai, in parteneriat cu Grupul Banca Transilvania
  • Iasi                       – 17 mai, in parteneriat cu Estinvest
  • Sibiu                     – 5 iunie, in parteneriat cu IFB Finwest
  • Timisoara              – 18 septembrie, in parteneriat cu IFB Finwest
  • Cluj-Napoca           – 9 octombrie, in parteneriat cu Grupul Banca Transilvania
  • Oradea                  – 6 noiembrie, in parteneriat cu IFB Finwest
  • Bucuresti               – 4 decembrie, in parteneriat cu Estinvest

Persoanele interesate sa participe la aceste seminarii se pot inscrie deja pe site-ul www.bvb.ro la sectiunea Noutati si evenimente (link direct: http://bvb.ro/AboutUs/MediaCenter/Events) sau pe platforma „Fluent in Finante” selectand sectiunea Participa la un eveniment si luna in care e programat evenimentul respectiv (link direct:  http://www.fluentinfinante.ro/participa-la-un-eveniment.html).

„Prin Fluent in Finante promovam investitiile responsabile si piata de capital in randul investitorilor individuali din Romania. Astfel, contribuim la facilitarea accesului lor la societati de intermediere financiara, fonduri de investitii si fonduri de pensii din intreaga tara, toate cu un singur scop: sa facem piata romaneasca de capital mai accesibila oricarei persoane interesate sa devina investitor,” a spus Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Programul „Fluent in Finante” a inceput in iulie 2015 si, in faza initiala, a vizat companiile interesate sa ofere cursuri de educatie financiara catre angajati. Dupa succesul inregistrat la nivel national, proiectul a fost extins in noiembrie 2015 catre persoane fizice, in martie 2016 catre studenti, iar in iunie 2016 catre companiile listate pe bursa.

Pana in prezent, 40 de companii si 17 universitati din Bucuresti si din tara au introdus cursurile „Fluent in Finante” pentru angajatii si studentii lor. Astfel, peste 170 de seminarii, dintre care 19 exclusiv pentru persoanele fizice, la care au participat 10.000 de oameni au fost tinute pana la aceasta data, ca parte a celei mai importante miscari de sustinere a educatiei financiare in randul populatiei derulate de Bursa de Valori Bucuresti.

„Fluent in Finante” este o platforma extinsa de educatie financiara din Romania si include mai multe segmente, printre care videoclipuri educationale, un modul de eLearning, glosar de termeni, test de cunostinte, dar si o harta interactiva a companiilor de brokeraj autorizate.