Vlad Adrian Istrate, un tanar de 24 de ani din Bucuresti, a ocupat primul loc in competitia de tranzactionare virtuala Invest Quest, organizata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) impreuna cu Rotary International District 2241 Romania si Moldova si a castigat premiul de 5.000 de lei, oferit de Clubul Rotary. Competitia Invest Quest face parte dintr-un proiect mai amplu desfasurat de cele doua institutii pentru dezvoltarea educatiei in domenii precum economia, investitiile financiare si antreprenoriatul prin programe destinate, in special, tinerilor.

Vlad Adrian Istrate a inregistrat un randament de 27% in competitie. El este investitor activ pe piata romaneasca de capital de un an.

„Am inceput sa tranzactionez la Bursa de Valori Bucuresti in urma cu 361 de zile. Am beneficiat de o perioada prielnica pentru bursa, astfel ca randamentul meu a reflectat cresterea pietei. M-au bucurat initiativele BVB – Condus de Randament, o competitie reala de tranzactionare la care, de asemenea, am participat, dar nu am reusit sa depasesc performanta indicelui BET, cat si Invest Quest, un proiect in care atat cei care au sustinut seminariile, cat si organizatorii au facut o treaba excelenta. Sper ca pe viitor vor fi si mai multe astfel de evenimente, concursuri, seminarii sau forumuri despre investitii, deoarece eu voi participa in continuare cu placere la toate aceste initiative”, a declarat Vlad Adrian Istrate.

Competitia de tranzactionare virtuala Invest Quest s-a derulat intre 5 aprilie si 31 mai. Fiecare participant a primit un cont de tranzactionare virtual cu 20.000 de lei virtuali, bani pentru a tranzactiona cele mai lichide actiuni listate la BVB, care sunt incluse in indicele BET-XT. Complementar tranzactionarii, concurentii au trebuit sa participle la minimum 2 din cele 5 seminarii educationale care au fost organizate in cadrul proiectului Invest Quest. La cele 5 seminarii educationale au participat peste 200 de persoane.

„Suntem foarte incantati de proiect si multumiti de rezultate. Sa fii investitor activ inseamna sa iti folosesti si sa-ti antrenezi inteligenta, intuitia, abilitatile practice, regulile de integritate. Acesta este un antrenament constant care ne face sa actionam mai bine si in alte domenii ale vietii noastre. Acesta este motivul pentru care spunem in repetate randuri ca a fi investitor este o stare de spirit. Vreau sa-i felicit pe toti cei care au participat la proiectul nostru BVB-Rotary Romania si au trecut prin acest antrenament spiritual”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

„M-am bucurat sa vad ca premiul Invest Quest a ajuns la un tanar care a ajuns deja sa aiba o oarecare experienta in piata de capital. Il felicit pe Vlad Adrian si ii doresc succes in continuare. Le multumesc partenerilor de la Bursa de Valori Bucuresti pentru modul in care s-a derulat proiectul Invest Quest. Este un instrument util de educatie financiara ale carui rezultate se vor vedea in timp”, a declarat Mircea Solovastru, Guvernator, Rotary International District 2241 Romania si Moldova.

Castigatorul Invest Quest a fost desemnat pe baza randamentului portofoliului obtinut in timpul competitiei, respectand regulile pietei, asemenea tranzactionarii in piata reala. Pentru a selecta castigatorul, de indata ce competitia s-a incheiat, BVB a desemnat o Comisie speciala care a verificat tranzactiile concurentilor. Comisia a stabilit castigatorul concursului pe baza criteriilor mentionate in regulile concursului Invest Quest.

Proiectul Invest Quest face parte din parteneriatul semnat de Rotary International District 2241 Romania si Moldova si Bursa de Valori Bucuresti in februarie 2017. Participarea atat la seminariile Invest Quest, cat si la competitia de tranzactionare virtuala a fost gratuita si s-a adresat tuturor persoanelor, conform motto-ului Rotary „A servi mai presus de sine insusi” prin care rotarienii sustin si ofera societatii initiative culturale, sociale si medicale.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa