Bursa de Valori Bucuresti – Comunicat de Presa

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/business / banci / asigurari / finante/Bursa de Valori Bucuresti – Comunicat de Presa
  • Investitori institutionali s-au intalnit cu companii importante din Romania in cadrul “Romania Investors Days”

Bursa de Valori Bucuresti - Comunicat de Presa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a organizat in perioada 16 – 17 iunie 2015, primul eveniment din seria “Romania Investors Days” la Bucuresti, in cadrul caruia investitori locali si internationali si analisti au avut oportunitatea sa intalneasca o serie de companii romanesti listate.

Dupa ce astfel de evenimente au fost organizate la Londra si New York, BVB a organizat “Romania Investors Days” la Bucuresti. Aceste evenimente sunt menite sa promoveze piata de capital din Romania sis a aduca impreuna companii romanesti si investitori.

Evenimentul a fost precedat de o receptie de bun venit organizata luni, 15 iunie 2015, de Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu la Palatul Elisabeta.

Marti, 16 iunie, aproximativ 120 de persoane, investitori, reprezentanti de companii si jurnalisti, au participat la conferinta care a marcat inceputul acestui eveniment. Investitorii globali care nu au putut participa fizic la eveniment au putut citi despre eveniment pe platforma Bloomberg. Panel-ul a fost urmat de o serie de intalniri 1 la 1, organizate de BVB pentru ca astfel investitorii si analistii sa intalneasca sis a discute cu companiile despre povestea afacerii lor si despre planurile de viitor.

“Procesul privatizarii ramane unul dintre cei mai importanti factori pentru crestere in viitor nu doar pentru piata de capital din Romania, ci pentru intreaga economie. In ceea ce priveste piata de capital, Romania este una dintre tarile cel mai rapid ritm de dezvoltare si mai dinamica din UE. Avem nevoie de noi motoare de crestere. De asemenea, trebuie sa fim mai pro-activi, pentru a atrage noi clienti si pentru a-i convinge ca produsele din piata de capital din Romania sunt bune”, a declarant Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

O imagine mai ampla asupra pietei de capital, precum si a economiei din Romania a fost prezentata de catre Mugur Isarescu (Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei), Misu Negritoiu (presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara), Stefan Nanu (seful Trezoreriei), Lucian Anghel (presedintele BVB), Dorin Badea (CFA Romania), Constantin Cosereanu (CFA, Equity Application Specialist, Bloomberg), Diana Coroba (Tax Partner, PwC Romania), Alexandra Smedoiu (Senior Manager, PwC Romania), precum si de gazda evenimentului Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Pe parcursul celor doua zile cat a durat “Romania Investors Days”, 16 – 17 iunie, au avut loc 227 de intalniri intre 22 de companii importante listate sau care urmeaza sa fie listate si 48 de investitori. Companiile care au participat la eveniment au fost: Albalact (ALBZ), Antibiotice (ATB), Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Transilvania (TLV), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Conpet (COTE), Electrica (EL), Electromagmentica (ELMA), Fondul Proprietatea (FP), Impact Developer&Contractor (IMP), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), Romcarbon (ROCE), Romgaz (SNG), SIF Moldova (SIF2), SIF Oltenia (SIF5), SIF Transilvania (SIF3), SSIF Broker (BRK), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), precum si Hidroelectrica, ce urmeaza sa fie listata la BVB.

______________________
Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.