window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) le-a prezentat investitorilor si viitorilor investitori din Timisoara oportunitatile disponibile pe nou lansata piata AeRO, dedicata start-up-urilor si IMM-urilor, companii cu potential ridicat de crestere, cu proiecte promitatoare si in faza incipienta de dezvoltare.

Aproximativ 80 de personae au participat, miercuri, la Ziua Investitorilor in Timisoara, eveniment sustinut de casa de brokeraj IFB Finwest. Acesta a fost a cincea conferinta din seria de conferinte Ziua Investitorilor organizate de BVB incepand cu luna februarie. Peste 26 de companii si-au prezentat povestile in fata a 500 de investitori in cadrul conferintelor Ziua Investitorilor.

“Aceasta serie de evenimente face parte din angajamentul BVB de a aduce mai aproape de piata companiile si investitorii si de a stabili punti de legatura intre antreprenori si investitorii persoane fizice, mediul de private equity si fonduri de investitii. Aceste intalniri sunt o buna oportunitate pentru intalniri si discutii intre investitori si antreprenorii care iau in calcul prezenta pe piata de capital”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Bittnet Systems (BNET), cea mai noua si singura companie de IT listata pe bursa din Romania, si-a prezentat povestea de succes, precum si poiectele sale. Inca cinci nume promitatoare pentru listarea pe AeRO si-au prezentat activitatea si planurile de viitor in fata investitorilor prezenti la conferinta. Acestea sunt: Perind, Distri Gaz Energy, Appolini Company, Emro Quantum si Norad Group.

Prin lansarea AeRO, Bursa de Valori Bucuresti a declansat un mecanism prin care sunt vizate dezvoltarea pe termen lung a companiilor, precum si o promovare si un marketing mai eficace, si a reusit astfel sa atraga interesul antreprenorilor si sa ii convinga sa treaca pe aceasta piata noua. AeRO este o noua sansa pentru companiile care vor sa foloseasca piata de capital in beneficiul lor si al investitorilor, in special prin atragerea de capital pentru sustinerea proiectelor, dar si pentru pregatirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenta, listarea pe piata reglementata. AeRO stabileste punti de legatura intre antreprenori si investitorii persoane fizice, mediul de private equity si fonduri de investitii.

O companie se poate lista pe AeRO daca are o valoare estimata de minimum 250.000 de euro, pachetul de actiuni scoase la vanzare este de cel putin 10% sau compania are un numar minim de 30 actionari.

Printr-un plasament intr-un start-up sau un IMM, investitorii isi vor putea diversifica portofoliile, cu clase de active mai riscante, dar din domenii cu potential ridicat de crestere la care pana acum nu au avut acces pe piata bursiera romaneasca. AeRO ofera reguli de realizare a tranzactiilor similare pietei reglementate a BVB. Societatile listate trebuie sa respecte statutul de companii publice, sa raporteze si sa aplice Principiile de Guvernanta Corporativa aprobate de BVB.

_______________________

Piata AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (actiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, povestilor lor de crestere, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazandu-se pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, a fost lansata pe 25 februarie 2015. Mai multe detalii despre AeRO sunt disponibile pe site-ul BVB, la sectiunea AeRO.

Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.

Go to Top