window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Bursa de Valori Bucuresti devine partener al Initiativei ONU Sustainable Stock Exchanges

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

În data de 27 martie 2015, Bursa de Valori București (BVB) a devenit bursă de valori parteneră a inițiativei Organizației Națiunilor Unite (ONU) Sustainable Stock Exchanges (SEE). Inițiativa SEE a fost lansată de Secretarul general al ONU Ban Ki-moon în anul 2009. Este o platformă de învățare peer-to-peer pentru a explora modul în care bursele, în colaborare cu investitorii, reglementatorii și companiile, pot întări transparența corporativă – și în cele din urmă performața – în ceea ce privește probleme legate de mediu, probleme sociale și de guvernanța, dar și cum pot încuraja investițiile durabile. Inițiativa este co-susţinută de Principiile pentru Investiția Responsabilă, Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), Inițiativa Financiară a Programului de Mediu al Națiunilor Unite (UNEP FI) și UN Global Compact.

BVB este al 19-lea membru care s-a alăturat acestei inițiative globale și a patra bursă europeană alături de Deutsche Borse, London Stock Exchange și Warsaw Stock Exchange.

“Participarea BVB la acest proiect marchează angajamentul Bursei pentru crearea unui mediu durabil nu doar pentru companiile listate, ci și pentru investitori”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

În prezent, Bursa de Valori București se află în proces de transformare a pieței de capital din România într-o destinație atractivă pentru investiții în regiunea Europei Centrale și de Est, iar îmbunătățirea sustenabilității pieței este unul dintre punctele cheie. Începând din 2014, BVB împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au depus eforturi pentru remodelarea Codului de Guvernanță Corporativă și intenționează să îl implementeze până la jumătatea anului 2015. Totodată, BVB se pregătește să lanseze un indice de guvernanță corporativă care va analiza companiile listate în funcție de transparența acestora, calitatea raportărilor, conformitatea cu principiile Codului de Guvernanță Corporativă, precum și de predictibilitatea dividendelor și a previziunilor.

“Pe măsură ce Uniunea Europeană continuă activitatea de promovare a responsabilității corporative și a investiției responsabile, bursele sunt parteneri importanți pentru transpunerea politicilor publice în realitățile pieței”, a afirmat James Zhan, Director al UNCTAD Investment and Enterprise Division. “Urăm bun venit Bursei de Valori București în inițiativa SSE și aștepăm cu nerăbdare să cooperăm pentru a ajuta la promovarea piețelor de capital care depun eforturi pentru dezvoltarea durabilă.”

Prin participarea la inițiativa SSE, BVB intenționează să îşi consolideze angajamentul de a crea un mediu durabil și transparent pentru toți stakeholderii, precum și să participe la forumuri globale și proiecte derulate în multiple țări, pentru a discuta cele mai bune practici și a învăța de la bursele partenere și de la alţi stakeholderi cheie.

______________________

Bursa de Valori București administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare. Bursa de Valori București este o companie listată pe propria piață din 2010. Pentru informații suplimentare vizitați www.bvb.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top