Bursa de Valori Bucuresti lanseaza Carta Alba a comunicarii Companiilor Listate

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

„Carta Alba a comunicarii Companiilor Listate” este rezultatul unui studiu intern derulat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a evalua informatiile furnizate de companiile listate pe Piata Reglementata, prin intermediul paginilor de Internet proprii. Analiza are ca scop final imbunatatirea comunicarii companiilor listate cu investitorii, in mediul online, prin evaluarea fiecarei pagini de internet si identificarea aspectelor care pot fi imbunatatite.

Au fost verificate de catre specialistii Bursei de Valori Bucuresti informatii privind prezenta sau inexistenta versiunilor in limba romana sau in limba engleza a sectiunii pentru Relatia cu Investitorii (IR). Totodata, s-a verificat existenta sau absenta informatiilor cu privire la pretul actiunilor companiei sau includerea pe pagina de Internet a unei sectiuni separate dedicata Guvernantei Corporative. Au fost identificate o serie de elemente care pot fi imbunatatite. In aceasta etapa numele companiei nu este dezvaluit, iar ordinea includerii in studiu este aleatorie.

“In era digitala, prezenta in mediul online printr-o pagina de Internet este un element de baza pentru orice companie. Aceasta reprezinta cea mai simpla modalitate prin care un investitor sau un potential investitor intra in contact cu societatea. De aceea, este crucial ca toate informatiile de interes public sa fie furnizate intr-un mod structurat, usor de accesat si de citit: prezentarea companiei, ultimele noutati din viata companiei, rapoartele financiare si alte raportari curente, informatii legate de Adunarile Generale ale Actionarilor, etc. Existenta unei pagini de Internet, atat in limba romana, cat si in limba engleza, creste sansele ca investitorii sa se informeze despre un emitent si sa ia o decizie de investire”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucuresti

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Activitatile de Relatii cu Investitorii au rolul de consolida buna reputatie a companiei, prin oferirea de informatii complete si exacte cu privire la emitent. Cu cat sunt efectuate mai bine aceste activitati, cu atat va fi mai mare interesul analistilor si investitorilor si, in cele din urma, va creste atat activitatea de tranzactionare, cat si pretul actiunilor. Toti acesti factori contribuie la obtinerea unor conditii mai bune atunci cand vine vorba de accesarea cu succes a finantarii.

In perioada urmatoare, Bursa de Valori Bucuresti va mentine sub observatie acest aspect si va contacta emitentii pentru a identifica nevoile acestora in vederea ajustarii paginilor de Internet, astfel incat acestea sa fie usor accesibile investitorilor si potentialilor investitori. Urmatoarea iteratie a acestei analize va dezvalui numele companiei, precum si re-evaluarea paginii de Internet.

„Carta Alba a comunicarii Companiilor Listate” reprezinta inca un pas facut de Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce de curand a anuntat lansarea unui nou sistem de raportare pentru companiile listate pe piata reglementata, numit Sistem Informational de Raportare a Emitentilor (IRIS). Toate aceste masuri au rolul de a creste gradul de transparenta al emitentilor in raport cu intreaga piata de capital: investitori, analisti, intermediari si alte entitati implicate”, a mai declarat Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucuresti

Analiza completa este disponibila pe pagina www.rocapmarketmodern.ro

______________________
Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top