Cristina Timis (Cris-Tim), Teofil Muresan (Electrogrup), Felix Patrascanu (FAN Courier), Marius Stefan (Autonom Rent-a-Car), Cristian Logofatu (Bittnet) si Radu Constantinescu (Qualitance) vor fi principalii speakeri la Forumul Antreprenorilor Made in Romania, organizat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in data de 1 august 2018, la hotelul Intercontinental din Bucuresti.

Forumul Antreprenorilor Made in Romania va fi un eveniment in care antreprenorii de succes vor fi traineri, vor impartasi din experienta lor si, totodata, impreuna cu ceilalti participanti, inclusiv BVB si partenerii sai la acest eveniment, vor cauta sa ofere solutii la  problemele cu care se confrunta companiile antreprenoriale.

„Ne dorim ca prin Forumul Antreprenorilor Made in Romania si prin programul Made in Romania sa coalizam in jurul nostru cat mai multi antreprenori, consultanti si investitori, sa le oferim posibilitatea de a sta la aceeasi masa si, astfel, acestia sa poata lucra impreuna pentru dezvoltarea sustenabila a mediului de afaceri. In economiile dezvoltate, testul de maturitate al unei companii este considerat listarea la bursa, pentru ca atunci acea companie trece prin filtrul investitorilor si astfel isi stabileste valoarea de piata. Listarea la bursa reprezinta pentru companii sansa de a ramane unul dintre liderii sectorului economic in care activeaza. In ultimii ani, mai multe companii antreprenoriale romanesti au trecut acest test, deci, putem spune ca avem povesti antreprenoriale de succes la Bursa de Valori Bucuresti”, a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Forumul vine dupa succesul Bucharest Entrepreneurship Forum (martie 2017) si al celor doua editii ale Made in Romania: Liga BVB (din 2017 si 2018) si, totodata, face parte din seria de activitati demarate de Bursa de Valori Bucuresti pentru promovarea antreprenoriatului romanesc, care din acest an se deruleaza sub umbrela „Made in Romania”.

„Romania inca este la inceput in ceea ce priveste cultura antreprenoriala, inca suntem la stadiul de invatare, iar prin Forumul Antreprenorilor Made in Romania exact aceasta ne propunem, sa invatam unii de la altii, deoarece daca nu invatam din experientele celor care au reusit, riscam sa gresim si, astfel, nu putem trece la urmatoarea etapa de dezvoltare sustenabila. Acesta este un avantaj de care trebuie sa profitam cu totii. Know-how-ul antreprenorilor de succes poate fi util si adaptat si de antreprenorii la inceput de drum. Pentru a veni in ajutorul antreprenorilor, vom imbunatati programul Made in Romania astfel incat sa devina in viitor un stalp de sustinere al antreprenorial romanesc”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

In ultimii ani, BVB s-a concentrat pe dezvoltarea mediului de afaceri local, bazandu-se pe o stransa colaborare cu antreprenorii, investitorii institutionali si individuali, precum si cu ceilalti actori ai pietei de capital, iar Made in Romania ramane varful de lance al initiativelor BVB adresate antreprenorilor. In cele doua editii ale programului Made in Romania peste 300 de companii care au o contributie semnificativa in economia Romaniei, unele dintre acestea avand chiar perspective de a deveni campioni regionali, mai ales ca o parte dintre ele  au inceput deja sa se extinda si peste hotare.

Forumul Antreprenorilor Made in Romania este un eveniment gratuit, iar actualii sau viitorii antreprenori sunt invitati sa-si rezerve locurile pe site-ul dedicat www.entrepreneurshipforum.ro. Forumul va avea loc pe 1 august, incepand cu ora 9:30, la hotelul Intercontinental din Bucuresti. Agenda completa a evenimentului poate fi vizionata pe site-ul proiectului.

Principalii parteneri ai forumului sunt Banca Transilvania, BRD – Groupe Societe Generale, FAN Courier, Farmec, Garanti Bank si PwC. Evenimentul este organizat cu sprijinul Antreprenoria (program al fundatiei Romanian Business Leaders), Camera de Comert si Industrie Bilaterala Romania – Portugalia, Impact Hub, Investment Ready Academy, MateiDumitrescu.biz, TechAngels si Upgrader Community.

Despre Made in Romania

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori Bucuresti in 2017 pentru a identifica si promova companiile de top din Romania. Scopul proiectului Made in Romania este identificarea viitoarelor motoare ale economiei romanesti si sprijinirea acestora timp de un an pentru a le ajuta sa-si aduca afacerile la nivelul urmator, imbunatatind transparenta, vizibilitatea, reputatia si, cel mai important, obtinerea accesului la capitalul necesar dezvoltarii si cresterii ulterioare. Participarea la acest proiect este gratuita si voluntara.