Doua companii romanesti au primit recunoastere internationala la a treia editie a Premiilor Pietei de Capital din Europa Centrala si de Est, care a avut loc in Varsovia. Gala de premiere aduce anual in prim-plan cele mai importante realizari ale companiilor listate din pietele de capital din regiune.

„Recunoasterea internationala a eforturilor Bursei de Valori Bucuresti demonstreaza inca o data dimensiunea si impactul proiectelor derulate de BVB in ultimii ani. Relansarea pietei primare de emisiune de actiuni este remarcata de comunitatea internationala, iar listarea MedLife aduce Romania in prim planul regiunii aratand dinamismul pietei si randamentele oferite investitorilor. Am obtinut acum inca un semnal important cu privire la potentialul pietei romanesti de capital, cu ecou in centrul financiar regional,” a spus Lucian Anghel, presedintele BVB.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a primit premiul pentru „Cel mai bun departament de Relatii cu Investitorii al unei companii listate din Europa Centrala si de Est”.

„Echipa de Relatii cu Investitorii a Bursei de Valori Bucuresti mentine un contact direct cu investitorii, dar se implica activ in dezvoltarea de noi locuri si modalitati de comunicare, fiind un lider al pietei in acest domeniu si un laborator de noi idei. Exemple in acest sens constituie InvestingRomania.com, singura platforma din Europa Centrala si de Est de stiri si sinteze ale evolutiei bursiere realizata impreuna cu o agentie nationala de stiri, APPLY BVB, prima aplicatie dezvoltata de un emitent local special pentru relatia cu investitorii, sau 7/24 Capital, proiect online de educatie financiara care pune bazele unei viitoare televiziuni online dedicate investitorilor,” a declarat Daniela Serban, directorul departamentului de Relatii cu Investitorii si Relatii Publice al BVB.

MedLife (M), cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, a obtinut la Varsovia doua premii pentru „Cea mai buna companie din Europa Centrala si de Est” si „Cea mai mare crestere a pretului actiunilor”.

„Suntem extrem de onorati de aceasta distinctie. Este important ca un business romanesc poate face performanta la nivel european, ca brandul cu medici romani, pentru romani, atinge o astfel de performanta, cu atat mai mult cu cat o face la Bursa de Valori din Bucuresti. Fara indoiala ca politica de achizitii, succesul de a integra companii, alaturi de managementul fondatorilor romani, a adaugat valoare activitatii noastre. Speram ca tot mai multi investitori sa vina catre Bursa de Valori Bucuresti si tot mai multe companii sa inteleaga ca drumul spre performanta trece prin guvernanta, finantare prin alte mijloace decat private equity sau creditare comerciala si sa aleaga sa devina publice,” a declarat Mihai Marcu, presedintele Consiliului de Administratie MedLife.

MedLife, infiintata in 1996, opereaza cea mai extinsa retea de clinici la nivel national, precum si o retea de laboratoare medicale si spitale generale sau de specialitate. Valoarea totala a ofertei publice initiale derulate de companie la BVB la finalul anului trecut a fost de 230 de milioane de lei, echivalentul a 50,5 milioane de euro, pentru un pachet de 44% din actiuni. Actiunile MedLife au intrat la tranzactionare la un pret de aproape 26 de lei, iar acum sunt tranzactionate la peste 37 de lei, ceea ce corespunde unei cresteri de peste 40% in mai putin de 9 luni.

Editia a treia a Premiilor Pietei de Capital din Europa Centrala si de Est a fost organizata de Biznis Polska, iar in total au fost peste 80 de nominalizari la 19 categorii. Celelalte companii romanesti nominalizate au fost Bittnet, BRD Asset Management, Cemacon, Conpet, Erste Asset Management, Fondul Proprietatea, Globalworth, OMV Petrom, Patria Bank, Teraplast si casele de avocatura romanesti Bondoc si Asociatii, Clifford Chance Badea si Musat&Asociatii. Juriul a fost format din peste 30 de experti din comunitatea financiara din regiune si internationala. Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul oficial www.ceecapitalmarketsawards.com.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa