Grupul Agora organizeaza miercuri, 08 septembrie 2010, Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Storage & Business Continuity. Evenimentul va avea loc la Hotel Intercontinental din Bucureti, sala Rapsodia, incepand cu ora 9.30.

Inca din zorii erei informationale datele au reprezentat elementul vital al oricrei afaceri. In economiile dezvoltate se estimeaz ca 100 MB de date valoreaz mai mult de 1 milion de dolari. Si din acest motiv, dar si din ratiuni care tin de legislatie, este extrem de important ce anume facem cu datele, cum le salvm (backup), cum le pastram, cum le restaurm atunci cand avem nevoie. Managerii IT cunosc o multime de scenarii care le pot cauza probleme, pornind de la catastrofe naturale, caderi de tensiune, virusi, malware, sabotaj intern din partea angajatilor, fraude si pana la atacuri teroriste.

La modul ideal, fiecare companie si-ar dori sa dispuna de un centru de date 100% redundant, astfel incat in cazul unor probleme sa poata relua activitatea instant. Din pacate aceasta alternativa este extrem de scumpa si este rareori posibil. Avand in vedere si cresterea exponentiala a volumelor de date si a costurilor asociate cu protectia acestora, companiile trebuie sa se asigure de o planificare strategica a bugetelor.