window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Business Hall of Fame este acum prezent si in Romania / Bucuresti / 25 mai 2010

Marti, 25 mai, incepand cu ora 18, la Ateneul Roman, vor intra in Business Hall of Fame, lideri ai comunitatii de afaceri din Romania, care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea economica, durabila si responsabila a comunitatilor din care fac parte. Promotia Business Hall of Fame va reprezenta anual, un model de succes in profesie si in viata, pentru tinerii din Romania.

Primii laureati pe Business Hall of Fame in Romania

Gala Business Hall of Fame, organizata pentru prima data in Romania pe 25 mai, va aduce pe scena Ateneului prestigiosi oameni de afaceri din Romania, adevarate modele pentru tanara generatie, atat prin rezultatele obtinute, cat si prin modul in care au creat valoare, locuri de munca, spirit de responsabilitate in comunitatile din care fac parte.
Business Hall of Fame (BHOF), organizat la nivel international de catre Junior Achievement, are o istorie de peste 30 de ani in Statele Unite ale Americii si Canada. Personalitati de la Thomas A. Edison, Henry Ford, Walter E. Disney, Peter F. Drucker, J. Willard Marriott Sr. la Steve Jobs (Apple Computer), Meg Whitman (eBay Inc.), Ted Turner (CNN) sunt pe Business Hall of Fame din Washington. Laureatii BHOF Canada sunt prezenti continuu pe un display rotativ din Allen Lambert Galleria, in Brookfield Place din Toronto. Cei peste 147 de membri ai BHOF servesc ca model model in afaceri si viata pentru tinerii canadieni. In toamna acestui an, portretele laureatilor London Business Hall of Fame vor fi expuse, alaturi de celelalte personalitati nominalizate in Marea Britanie incepand cu anul 1990, in Galeria de la London Public Library, din centrul orasului.
Ceremoniile anuale de premiere in cadrul Galei Business Hall of Fame reunesc lideri in afaceri, persoane importante din toate sectoarele de activitate si figuri marcante ale societatii, fiind un prilej de a arata, potentialul si exemplul celor care conduc afaceri, dar si un eveniment national de atragere de fonduri pentru dezvoltarea programelor Junior Achievement de educatie pentru economia de piata.
Peste tot in lume, personalitatile sunt selectate de comitete alcatuite din oameni din business, din mediul academic si din cadrul institutiilor media. Aceste comitete nominalizeaza oameni de afaceri si lideri recunoscuti prin integritate si care au sustinut dezvoltarea comunitatii prin intermediul afacerilor, spiritului antreprenorial si contributiilor filantropice. Laureatii celebrati in cadrul galelor BHOF din toata lumea reprezinta modele de succes pentru tinerii manageri si antreprenori si sunt mentori veritabili pentru noile generatii, prin respectul castigat in comunitate, pentru comportamentul integru si etic in cariera. Liderii sunt cruciali pentru evolutia umana. Daca intotdeauna afisezi calitati onorabile, ai un comportament integru, iti urmezi principiile, faci ce-i corect, respectand valorile umane, atunci esti demn de aprecierea semenilor si esti un lider, comenteaza Peter Mansbridge, corespondent sef la CBC News Canada si voluntar implicat in programele Junior Achievement de recunoastere a potentialului de leadership la tineri (v. interviul pe www.bhof.ro).
Marti, 25 mai, comitetul de selectie alcatuit din membri ai Consiliului Director al Junior Achievement Romania, lideri ai comunitatii de afaceri si sociale (v. detalii pe www.bhof.ro), va desemna prima Promotie a Business Hall of Fame Romania, in cadrul ceremoniei organizate la Ateneul din Bucuresti. Personalitatile alese din randul a peste o mie de oameni de afaceri din Romania vor intra in istoria evenimentului ca modele de succes profesional si social. Evenimentul, organizat de Junior Achievement pentru prima data in Romania, isi propune sa aseze acesti eroi ai mediului de afaceri pe soclul pe care il merita, considera Mihai Tudor, director general la IBM si presedintele Consiliului Director al JA Romania. As vrea sa incercam sa trasam o legatura intre acesti oameni de afaceri, tanara generatie si BHOF, deoarece ei sunt cei care inspira, nasc pasiune, incredere, calauzesc destine si modeleaza aspiratii.
Spre deosebire de topurile oamenilor de succes existente, Business Hall of Fame promoveaza un concept nou, bazat pe recunoasterea rolului de model in afaceri si de mentori pentru tanara generatie, prin contributia responsabila la dezvoltarea durabila si prosperitatea economica a Romaniei. Pentru alegerea laureatilor, s-au avut in vedere criteriile stabilite la nivel international: viziune si leadership, impact asupra economiei nationale, implicare sociala, model de reusita in profesie pentru tineri (v. detalii pe www.bhof.ro). Personalitatile alese trebuie sa se fi facut remarcate prin determinarea si perseverenta dovedita in crearea si dezvoltarea unor produse sau servicii la standarde internationale, dar si prin generarea de noi locuri de munca si oportunitati pentru dezvoltarea carierei angajatilor. Ca mentori, laureatii trebuie sa reprezinte un model de succes pentru tinerii manageri si antreprenori, remarcandu-se prin respectul semenilor pentru comportamentul integru si etic in cariera. Acesta este si motivul pentru care inmanarea premiilor la Ateneul Roman se va face de catre sase elevi olimpici. Tinerii au nevoie de modele, cu atat mai mult in acesti ani in care totul este fluid, in care, dintr-un motiv care mie imi scapa, avem o viziune gri asupra vietii. Ei au nevoie sa inteleaga ca lucrurile trebuie si pot fi diferite, este de parere Sorin Mandrutescu, director general la Oracle Romania.
Gala Business Hall of Fame Romania se va evidentia prin asocierea mediului educational cu lumea afacerilor. In prima parte a evenimentului se vor decerna trei premii de excelenta. Junior of the Year, este un titlu care se acorda tanarului care s-a implicat in mod sistematic in proiectele JA Romania si a reusit sa obtina rezultate remarcabile Premiul Teacher of the Year reprezinta o recunoastere a meritelor profesorului care a dovedit maxima preocupare sa formeze tinerii, prin intermediul programelor Junior Achievement de educatie economica, antreprenoriala si de orientare in cariera. Premiile constau in cate o bursa Junior Achievers de participare la Scoala de vara organizata de JA Canada, in parteneriat cu Univestitatea Queens School of Business, in cadrul programului international Next Generation. Premiul Volunteer of the Year se acorda, in premiera in acest an in Romania, companiei cu cea mai importanta contributie a consultantilor voluntari la orele de curs, in scoli, in cadrul programelor JARomania. In 2010, peste 200 firme au contribuit la sustinerea programelor organizatiei in Romania, mobilizand in scoli peste 700 de consultanti.
Gala de premiere va fi insotita de recitaluri ale unor tineri muzicieni romani castigatori ai finalei nationale Eurovision Young Musicians 2010 si de Cvartetul VOCES, considerat in prezent cel mai valoros ansamblu romanesc, situat totodata in elita artistica internationala.
Detalii suplimentare: www.bhof.ro

Junior Achievement Romania
Tel: 021.312.31.94
e-mail: office@bhof.ro; office@jaromania.org
office@jaromania.org
http://www.jaromania.org

Go to Top