Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC)

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) impreuna cu Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) si compania de brokeraj Prime Transaction au demarat miercuri, 17 mai 2017, un proiect pilot ce doreste sa aduca mai aproape antreprenorii romani de oportunitatile din piata de capital.

Proiectul vizeaza in prima faza municipiul Bucuresti si face parte dintr-un acord de parteneriat general semnat de cele trei institutii. Pentru a marca semnarea parteneriatului, deschiderea oficiala a sesiunii de tranzactionare s-a desfasurat, in mod exceptional, la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti (ORCTB).

„Apreciem ca acest demers vine in intampinarea mediului de afaceri prin promovarea unui domeniu cu un potential inca neexploatat in Romania”, a declarat Valentina Burdescu, Director General al Oficiului National al Registrului Comertului.

Proiectul-pilot presupune amplasarea unui stand de informare la sediul ORCTB, care este vizitat zilnic de peste 2.000 de profesionisti. Acestia vor putea obtine informatii legate de Bursa de Valori Bucuresti, activitatea sa, precum si de alternativele de finantare si de investitii oferite de aceasta antreprenorilor si investitorilor. Un reprezentant al companiei de brokeraj Prime Transaction va fi permanent la locatie in timpul programului de lucru al Registrului, pentru a oferi asistenta suplimentara.

 „Credem ca aceasta cooperare cu ONRC creeaza sanse noi de a fi mai aproape de antreprenori pentru intermediarii financiari”, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Registrul Comertului, Bursa de Valori Bucuresti si Prime Transaction considera ca o parte esentiala a misiunii lor este sa ajute antreprenorii romani sa prospere si sa se dezvolte. Parteneriatul se bazeaza pe ideea de a servi acestui scop si de a promova in continuare cresterea durabila a mediului economic local.

 „Acest proiect dovedeste faptul ca, atat Oficiul National al Registrului Comertului, cat si BVB sunt institutii care isi propun sa sprijine antreprenorii si sa le ofere informatiile de care acestia au nevoie pentru a lua decizii mai bune in activitatea lor”, a declarat Ionel Uleia, CEO la Prime Transaction.

In ultimii trei ani, BVB s-a concentrat pe dezvoltarea mediului de afaceri local, bazandu-se pe o stransa colaborare cu antreprenorii, investitorii institutionali si individuali si pe crearea instrumentelor tranzactionale de inalta calitate si a infrastructurii pietei. Parteneriatele si colaborarea stransa cu principalii actori de pe piata, atat institutii publice, cat si private, se afla in centrul tuturor activitatilor BVB. Semnarea parteneriatului cu Oficiul National al Registrului Comertului si Prime Transaction este inca un proiect-cheie al Bursei de Valori Bucuresti, in concordanta cu strategia BVB fata de antreprenori, si completeaza alte initiative in acest domeniu, desfasurate in cursul acestui an, cum ar fi Made in Romania sau Bucharest Entrepreneurship Forum.