Bursa de Valori Bucuresti (BVB) organizeaza prima editie a Bucharest Entrepreneurship Forum pe 4 aprilie la The Ark, ca urmare a succesului si interesului ridicat pe care antreprenorii romani l-au aratat fata de proiectul Made in Romania.

Forumul va include mai multe ateliere conduse de experti si se va desfasura simultan in trei sesiuni dedicate start-up-urilor, IMM-urilor si companiilor mari. Pe parcursul zilei, vor fi organizate in total 21 de ateliere de lucru, care vor avea in centru teme precum finantarea cresterii, dezvoltarea afacerilor, strategie si inovare, branding sau sesiuni de marketing digital in sistemul Google, pentru a enumera doar cateva dintre teme. In deschiderea evenimentului, reprezentantii mediului de afaceri vor dezbate situatia actuala a antreprenoriatului din Romania, urmand ca la finalul dezbaterii sa aiba loc o sesiune de prezentare in care cele mai bune idei de afaceri ale start-up-urilor sa fie premiate. Pe site-ul dedicat forumului www.entrepreneurshipforum.ro se afla agenda preliminara a evenimentului, precum si lista speaker-ilor confirmati.

„Datorita succesului primei etape a proiectului Made in Romania, in care s-au inscris 166 de companii de toate dimensiunile din toata tara, vom continua dialogul cu antreprenorii romani. Avem incredere ca Forumul Antreprenorilor va deveni un eveniment emblema al Bursei de Valori Bucuresti,” a spus presedintele BVB, Lucian Anghel.

Made in Romania a intrat in faza a doua a proiectului si anume selectarea a 50 de companii din cele 166 care au fost nominalizate. Membrii comitetului de nominalizare, impreuna cu reprezentantii BVB, vor finaliza pana pe 3 martie procesul de selectie, urmand ca pe 7 martie BVB sa prezinte lista celor 50 de firme care s-au calificat in etapa finala a competitiei.

„Made in Romania si Bucharest Entrepreneurship Forum fac parte integranta din strategia BVB. Vrem sa atragem noi companii pe piata de capital. Ne uitam la companiile deja listate care rareori – cu putine exceptii notabile – folosesc piata de capital, desi aceasta le poate oferi atat de multe posibilitati. Una peste alta, Made in Romania si forumul antreprenorilor vin sa completeze abordarea BVB mult mai orientata spre potentialii investitori la bursa. Alaturi de celelalte proiecte consacrate precum Forumul Investitorilor Individuali, platformele educationale online si instrumentele de tranzactionare dedicate investitorilor de retail, am ajuns sa cream un ecosistem fara precedent in Europa de Sud-Est,” a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

„Un proiect ambitios, de genul Made in Romania – pe care noi l-am sustinut cu toata convingerea – se cade sa fie urmat de o serie de evenimente si forumuri care sa familiarizeze antreprenorii romani cu ideea finantarii alternative in cresterea business-urilor proprii. Avem deja o poveste de succes cu Banca Transilvania, care si-a realizat potentialul prin piata de capital, vrem sa vedem acum si alte povesti despre companii locale care au crescut cu ajutorul bursei,” a declarat Radu Hanga, directorul executiv de strategie si coordonare al grupului Banca Transilvania.

Bucharest Entrepreneurship Forum este un eveniment gratuit, iar actualii sau viitorii antreprenori sunt invitati sa-si rezerve locurile pe site-ul dedicat www.entrepreneurshipforum.ro. Principalii parteneri ai forumului sunt Grupul Banca Transilvania, Google, Mazars si The Entrepreneurship Academy. Evenimentul este organizat cu sprijinul Impact Hub, al agentiei de branding INOVEO, fundatiei Romanian Business Leader, portalurilor Start-up.ro si Start-up Café.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa