BVB – Raport Lunar de Piata Reglementata Iunie 2016

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a avut in iunie o evolutie mult mai buna decat pietele din regiune, trecand rapid peste impactul pe care votul din Marea Britanie pentru iesirea din Uniunea Europeana l-a avut asupra pietelor financiare europene. BET Total Return (BET-TR) a fost pe crestere in luna iunie, cu un avans de 4,26%. Indicele BET-TR reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni listate la BVB, cuprinse in indicele BET, precum si dividendele distribuite actionarilor de aceste companii. Principalul indice al BVB – BET – crescut cu 1,78%.

Tara

Iunie 2016 (%)

Bulgaria

+2,80

Ungaria

-2,46

Croatia

-1,85

Romania

+1,78

Cehia

-8,02

Polonia

-0,50

Austria

-5,67

Rulajul cu actiuni in luna iunie a fost de 719,1 milioane lei (158,9 milioane euro), in crestere cu peste 8% fata de mai, cand s-au tranzactionat actiuni de 664,2 milioane lei (147,6 milioane euro). In prima jumatate a anului, valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni a fost de 4.243,1 milioane lei, cu 5,6% mai mult fata de aceeasi perioada din 2015.

Valoarea medie zilnica de tranzactionare cu actiuni a fost in iunie de 34,2 milioane lei (7,5 milioane euro), fata de 31,6 milioane lei (7 milioane euro) in mai. De la inceputul anului, valoarea medie zilnica de tranzactionare cu actiuni la Bursa de Valori Bucuresti a fost de 33,4 milioane lei (7,4 milioane euro), cu 3,1% mai mare decat in acelasi interval a anului trecut.

In iunie 2016, investitorii au tranzactionat in total actiuni, unitati de fond, obligatiuni si produse structurate de peste 778,8 milioane lei (172,1 milioane de euro).

Capitalizarea bursiera a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti a fost de 120,2 miliarde lei (26,5 miliarde euro) in iunie 2016. Din aceasta suma, capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a fost de 67,8 miliarde lei (14,9 miliarde euro), in crestere fata de luna precedenta.

In iunie 2016, cele mai tranzactionate cinci actiuni au fost: Banca Transilvania (TLV), Romgaz (SNG), Fondul Proprietatea (FP), Transgaz (TGN) si Transelectrica (TEL), cu o valoare totala de peste 560 milioane lei.

Stiri de piata

Bursa de Valori Bucuresti si Raiffeisen Centrobank au lansat pe 6 iunie un nou produs de investitii, disponibil investitorilor romani, atat pentru o piata in crestere, cat si pe una descendenta. Astfel, 30 de noi produse RCB – toate de tip warrant – au fost listate in cooperare cu partenerul de distributie Raiffeisen Bank Romania. Odata cu listarea warrant-urilor la Bursa de Valori Bucuresti, investitorii vor avea posibilitatea de a investi in 6 actiuni romanesti: Banca Transilvania, BRD Gr. Soc-Gen, Electrica, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, indici internationali recunoscuti: EURO STOXX 50® si ROTX® EUR sau marfuri, cum ar fi aurul.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Pe 13 iunie, Bursa de Valori Bucuresti a lansat un nou sistem de raportare pentru companiile listate pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, numit Sistem Informational de Raportare a Emitentilor (IRIS). IRIS ofera emitentilor un mecanism la cele mai inalte standarde internationale pentru o difuzare publica rapida si eficienta a rapoartelor si anunturilor catre investitori, analisti si distribuitori de date de pe piata. Platforma are ca scop standardizarea formatului de raportare si cresterea gradului de transparenta a pietei prin asigurarea unui sistem de comunicatii sigur si fiabil pentru publicarea si distribuirea rapoartelor emitentului intr-un format unic.

Obligatiunile emise de compania Good People SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO in data de 14 iunie 2016. Aceasta este a patra emisiune de obligatiuni corporative listate pe Sistemul Alternativ de Tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti. Compania a atras in luna martie 4,55 milioane de lei prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate de cinci ani si o dobanda fixa de 9% pe an, platibila trimestrial.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI) a lansat o noua serie de workshop-uri dedicate companiilor din sectorul IT&C. Programul “BVB pentru IT&C” este un rezultat al eforturilor comune desfasurate de Bursa de Valori Bucuresti si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in urma semnarii unui protocol de cooperare, dedicat sprijinirii IMM-urilor din sectorul TIC, la inceputul acestui an. Proiectul “BVB pentru IT&C” prevede organizarea a sase ateliere de lucru in perioada 30 august – 4 octombrie, la Bucuresti (30.08, 04.10), Brasov (06.09), Cluj-Napoca (13.09), Timisoara (20.09) si Iasi (27.09). In cadrul atelierelor, participantii vor afla despre oportunitatile disponibile pe pietele de capital pentru companiile care sunt in cautarea de capital, precum si evaluarea de piata.

Pe 21 iunie, Bursa de Valori Bucuresti a lansat „Carta Alba a comunicarii Companiilor Listate”. Aceasta reprezinta rezultatul unui studiu intern facut cu scopul a evalua informatiile furnizate de companiile listate pe Piata Reglementata, prin intermediul paginilor de Internet proprii. Analiza are ca scop final imbunatatirea comunicarii companiilor listate cu investitorii, in mediul online, prin evaluarea fiecarei pagini de internet si identificarea aspectelor care pot fi imbunatatite.

Pe 22 iunie, Bursa de Valori Bucuresti a incheiat un acord de coordonare cu SIBEX – SIBIU STOCK EXCHANGE S.A. care va permite in perioada urmatoare realizarea unor pasi concreti spre potentialul proces de fuziune dintre cele doua companii. Acordul permite realizarea elementelor esentiale ale unui astfel de proces, respectiv etapa evaluarii companiilor. Echipe de experti din partea ambelor companii au fost dedicate acestui proiect in scopul stabilirii principiilor si conditiilor de colaborare intre parti pentru a crea premisele realizarii potentialei fuziuni.

Vezi aici raportul: http://www.bvb.ro/press/2016/IUNIE_2016_RO.pdf

______________________
Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-07-06T13:38:02+03:0006 iulie 2016|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , , |