Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si Swiss National Science Foundation (SNSF) organizeaza pe data de 16 septembrie 2011, in Aula Academiei de Studii Economice din Bucuresti, intervalul orar 9:00 – 12:30, evenimentul de lansare a competitiei (Info-Day) pentru Fondul Tematic Cercetare 2011-2016. Evenimentul are ca obiectiv promovarea proiectelor comune de cercetare romano-elvetiene, din cadrul Programului de cooperare Romania–Elvetia.

Evenimentul se va bucura de prezenta Excelentei Sale Ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania, Dl. Jean Hubert Lebet.

Programul de Cooperare Romania – Elvetia are ca scop reducerea disparitatilor economice si sociale existente intre Romania si tarile dezvoltate ale Uniunii Europene, precum si in interiorul Romaniei. Acordul de cooperare urmareste intarirea schimburilor academice intre Elvetia si Romania prin „dezvoltarea sociala si a resurselor umane”.

Cercetatorii romani din universitati de drept public, institute nationale de cercetare si dezvoltare, institute de cercetare, centre si unitati de cercetare si dezvoltare ale Academiei Romane sau Academiile de ramura sunt invitati sa ia parte la acest eveniment, in cadrul caruia vor fi prezentate:

–        regulile generale privind desfasurarea competitiei (proiectele se deruleaza pe o durata de pana la 3 ani fiind elaborate de echipe de cercetare romano – elvetiene, propu