window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

CAESAR HiTech – Idei şi Soluţii inovatoare in domeniul IT şi securitate cibernetică

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSLiga Studenţilor Români din Străinătate organizează vineri, 6 iulie, cea de-a doua ediţie din seria colocviilor derulate în cadrul Centrului pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CÆSAR). Colocviile sunt dedicate dimensiunii de antreprenoriat şi inovaţie în avangarda științei şi tehnicii în diverse domenii de activitate. Evenimentul se va desfășura în cadrul Institutului Bancar Român din București, Strada Negru Vodă, nr. 3, sector 3, începând cu ora 9:00.

Grup-țintă și obiective. CÆSAR HiTech își propune să aducă la aceeași masă de discuții actori din sfera IT şi securitate cibernetică – tineri antreprenori, cercetători, experţi, reprezentanţi ai mediului privat şi persoane cu rol decizional sau de conducere din industriile științelor tehnice. Scopul este acela de a defini o strategie de dezvoltare a României în aceste două domenii de inovaţie si cu potenţial ridicat.

Context. Sferele tehnologiei şi informaţiei şi ale securităţii cibernetice sunt domenii foarte dinamice, care aduc în prim plan schimbări fundamentale ale modelelor de producţie şi distribuţie, condiţiilor comerciale, ocupării forţei de muncă şi vieţii cotidiene. Acestea au dovedit un potenţial disruptiv prin introducerea tehnologiilor informatice în aproape toate sectoarele societăţii contemporane. Prin urmare, CÆSAR HiTech îşi propune conturarea unor direcţii de dezvoltare a României în domeniile de inovaţie menționate anterior, cu un grad de importanţă strategică ridicată prin identificarea şi stabilirea unor politici coerente pe cercetare şi inovaţie.

Invitaţi. Printre invitații de onoare se numără Domnul Alexandru Borcea, Președinte ARIES (Asociația Română de Industrie Electronică și Software), Domnul Justin Capra, inventator și inginer român, Domnul Călin Rângu, Preşedinte al Institutului pentru Managementul Capitalului Intelectual și al Schimbării și Strategic Alliance Manager pentru grupul internaţional de consultanță AREOPA. Domnul Zoltán Somodi este Director General la Matrix Business Consulting și a ocupat funcţia de Secretar de Stat pentru Tehnologia Informaţiei, în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. La eveniment vor participa și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Cercetare Științifică, ai Centrului pentru Răspuns la Incidente pe Securitate Cibernetică, ARCA, Hack a Server, MBTechnology și BitDefender. Alături de antreprenori, cercetători și experți în domeniile IT sau securitate cibernetică, la eveniment vor participa și tineri cu abilităţi şi competenţe deosebite în aceste două domenii.

Concluziile grupurilor de expertiză Tehnologia Informaţiei (IT) şi Securitate Cibernetică (CYBER) din cadrul CÆSAR HiTech reprezintă un prim pas important în această direcţie prin materializarea concluziilor în proiecte concrete de impact pe termen mediu şi lung.

Rezultate şi continuitate. La finalul evenimentului, prin identificarea principalelor direcţii de dezvoltare a României în cele două sectoare de către grupul de experţi în domeniul IT şi securitate cibernetică, va rezulta un raport. Acesta va conţine modalităţile de implementare, urmând să fie distribuit către factorii de decizie relevanţi. Pe termen lung, tinerii participanţi vor fi integraţi în programul Rampa de Lansare CÆSAR (unde vor fi invitaţi periodic la evenimente deschise CÆSAR, vor fi conectaţi cu un mentor mai în vârstă sau vor fi invitaţi, în funcţie de nivelul lor de expertiză, să participe ca asistenţi în proiecte de cercetare).

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Persoană de contact

Diana Arhir

Project Manager CAESAR HiTech

diana.arhir@caesar-romania.eu

0728168043

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top