window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

 Caffe Festival – EUROPAfest 2011Caffe Festival – EUROPAfest 2011

Magia durează 5 nopți – ziua nu se termină odată cu orele de lucru

În perioada 8-12 mai fă-ţi timp pentru tine şi relaxează-te la întâlnirea pe care EUROPAfest ţi-a programat-o cu Caffe Festival. Scapă de cravată şi de stresul de peste zi, uită de întâlniri şi deadline-uri şi acceptă invitaţia la neconvenţional. Aventurează-te într-o lume în care cuvintele se preschimbă în note de jazz, blues şi pop, protagoniştii sunt artişti de talie internaţională, iar spaţiul în care aceştia îşi vor măsura forţele este unul complet lipsit de rigiditate: un scurt concediu muzical în acorduri primăvăratice.

În cadrul EUROPAfest, un loc aparte îl ocupă Caffe Festival, desfăşurat în perioada 8-12 mai la Club Tribute şi Club Loft. Odată ce vei păşi în locaţiile care diferă complet de sălile tradiţionale de concerte, te vei molipsi de bună dispoziţie şi poftă de viaţă, iar ritmurile de jazz, blues şi pop îţi vor acapara simţurile, pentru o terapie de muzică bună. Spaţiul neconvenţional, atmosfera electrizantă, calitatea reprezentaţiei, ritmurile inedite ce oscilează între relaxant şi antrenant şi momentele de improvizaţie, toate acestea reprezintă colajul muzical ce defineşte prin excelentă Caffe Festival.

Ediţia 2011 reuneşte în concerte extraordinare stiluri diferite, o şansă perfectă de a face cunoştinţă cu muzica de peste hotare şi cu reprezentanţii ei de marcă. Originară din Salzburg, trupa The Merry Poppins îmbină într-o manieră originală influenţe balcanice, reggae, de jazz şi cabaret într-un stil urban condimentat. Mai târziu, trupa Ari Borger Quartet / Brazilia – SUA vă invită la trăiri noi către locuri necunoscute ale sufletului. Cvartetul adaugă modernului elemente vintage şi partiturilor note nescrise, improvizate, de o expresivitate rară, toate prin acorduri de chitară şi elemente ritmice de percuţie.

Serile care incită la destindere şi relaxare vor continua cu motivele etno-rock, clasice şi folk şi cu influenţe de muzică contemporană care personalizează piesele celor de la Atmasfera, reprezentând Ucraina şi Polonia. Creativitatea este cuvântul de ordine în această trupă, întrucât muzica lor nu rămâne fidelă unui singur stil, iar creaţia finală constă în fuziunea sunetelor de vioară, chitară şi flaut, fiind revitalizată de inspirate momente de improvizaţie. Câştigând marele premiu la Bucharest Internaţional Jazz Competition în 2009, trupa Art Voices revine în România şi te aşteaptă la Caffe Festival. Muzica lor se defineşte ca un ethnic-jazz proaspăt care îmbrăţişează sunete arhaice puternice, puse într-o lumină nouă.

Tabloul muzical neconvenţional va fi completat de sound-ul proaspăt şi experimental al show-rilor susţinute de trupele din New Jazz Generation, concerte şi jam-sessions aduse în scenă de trupe atât din Europa, cât şi de pe alte continente: un dialog muzical antrenant între public şi muzicieni.

Complexitatea emoţiilor transmise prin intermediul muzicii, interpretarea distinctă pe care o oferă muzicienii în funcţie de backgroundul cultural şi întrepătrunderea stilurilor fac din Caffe Festival cadrul perfect pentru o trăire artistică binemeritată la sfârşitul zilei.

Intră în atmosfera de la Caffe Festival şi trăieşte armonia unei experienţe muzicale unice.

Ziua nu se termină şi ea odată cu orele de lucru !

Informaţii suplimentare şi fotografii :

jmEvents : 0720.31.61.62 / 0740.759.566 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro

Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Go to Top