În premieră în România Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creativ Inovative CINETic își deschide porțile publicului larg în cadrul Unfinished-Festivalul de Arte Vizuale București. Programul evenimentelor este următorul:

23- 24 Mai 2016, 13.00- 19.00

Explorare virtual-imersivă @ CINETic

Locul:  CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creativ Inovative)

Adresa: Str. Tudor Arghezi, Nr. 3B, în spatele Teatrului Național București

Descrierea evenimentului:

În cadrul festivalului Unfinished, Centrul CINETic, partener al festivalului, iși deschide porțile publicului larg. Centrul lansează astfel o primă invitație adresată publicului pentru a testa cele mai recente proiecte imersive din domeniile artistic, educațional și de entertainment. În cadrul explorării virtuale, vizitatorii vor putea face tururi virtuale ale Sistemului Solar, vor explora imersiv un labirint Montagne Russe, vor explora spații urbane ficționale sau vor putea opera echipamente industriale, sub forma unor simulări imersive.

Spațiul imersiv de tip „CAVE” este cea mai recentă tehnologie de imersiune într-un mediu virtual, numele său fiind acronimul pentru: cave automatic virtual environment.

Tehnologia Cave presupune o retroproiecție stereoscopică simultană pe trei ecrane acrilice și o proiecție simultană pe podea controlată cu ajutorul unor camere de tracking. Luminozitatea proiectoarelor de 14.000 ansi, rezoluția și dimensunile acestuia (2.8m/1.9) fac ca spațiul CAVE din cadrul CINETic să fie cea mai avansată platformă pentru simulări 3D stereoscopice la nivel național. Simulările de medii virtuale stereoscopice sunt folosite ca  modalitate inovativă de învățare, medii de antrenament, simulări cu scop terapeutic, sesiuni de pregătire sau proiecte artisice inovative.   

Participarea se face pe bază de înscriere individuală la adresa de e-mail cineticinitiatives@gmail.com până la data de 20 Mai 2016.

Doritorii vor indica ora la care doresc să realizeze vizita și vor primi o confirmare a participării și ora repartizată.

Fiecare vizită durează aproximativ 15 minute, iar numărul maximum de persoane care pot explora cubul virtual simultan este de trei.

Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani pot participa doar însoțiți de părinți.

27 Mai 2016, ora 16.00

Open Door Animation Worksheep 2016 @ CINETic

Locul:  CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creativ Inovative)

Adresa CINETic: Str. Tudor Arghezi, Nr. 3B, în spatele Teatrului Național București

Descrierea evenimentului:

Cu ocazia celei de-a VI-a ediții, Animation Worksheep devine primul atelier internațional de animație din România, reprezentând un best of al edițiilor anterioare, dar și primul proiect găzduit de Centrul CINETic, ce se desfășoră în perioada 9-30 mai 2016.

Spre deosebire de anii anteriori, participarea la atelier se bazează pe selecția a șase dintre cei mai buni animatori dintr-un total de 60 de participanți ai edițiilor anterioare, alături de șase animatori români recrutați de echipa Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

Cei șase foști participanți sunt Sandu Cojocari, Matei Monoranu, Vadim Ciocazan, Anna Florea, Andra Mirea, Ana Dobrescu, iar ceilalți șase animatori aleși sunt Radu Pop, Bogdan Nedelcu, Claudia Ilea, Luiz Stockler, Paul Mureșan, Aniela Ariton.

Aceștia vor experimenta diverse tehnici de animație, precum 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D, sub îndrumarea unor animatori profesioniști atât români, cât și străini. Matei Branea, realizatorul personajului Omulan și a emisiunii de televiziune „Planeta Moldova”, Tudor Avrămuț, animator al serialului TV „Animat Planet Show”, și Bogdan Lazăr, unul dintre animatorii studioului Golem, specializat în producții de animație pentru industria publicitară autohtonă își vor împărtăși experiența și cunoștințele tinerilor participanți ai acestei ediții.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Open Door Animation Worksheep 2016 va fi o incursiune in tehnicile de animație utilizate in cadrul programului de training Animation Worksheep 2016 facută de catre Vlad Ilicevici și va prezenta publicului animații din edițiile anteriorare ale Workshopului precum și sneak-peak din producțiile realizate în ediția 2016.

28 Mai, ora 21.00

Mapping Animation Worksheep, in colaborare cu Les Ateliers Nomads @ Fațada Unfinished a Teatrului Național București.

Proiectii de video mapping pe fațada TNB realizată de Les Ateliers Nomad in cadrul workshopului Animation Worksheep.

Animation Worksheep 2016 este un program de training de tip workshop adresat profesioniștilor în domeniul animației organizat de către Asociaţia Culturală Este’N’Est și de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) și în colaborare cu CINETIc- UNATC IL Caragiale București.

Les ateliers Nomad este un studio de animație specializat în video mapping, animație 3D, post- producție, CGI & scenografie video pentru spectacole de muzică și teatru.

Informații suport

„CENTRUL INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘI EDUCAȚIE ÎN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE – CINETic” a fost realizat în cadrul proiectului cu același nume, proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Educației Naționale în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE).

Valoarea totală a proiectului este de 39.546.495 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 35.000.000 lei.

UNFINISHED,  Bucharest Visual Arts Festival este un festival de arte vizuale unic în Europa de Sud, va aduce în prim plan cele mai revoluționare producții ale ultimilor ani în materie de jurnalism multimedia, instalații, film experimental, realitate vrituală și artă computațională și digitală.

Unfinished își propune să fie o platformă de dialog și interacțiune între fotografia tradițională, jurnalismul vizual, film și artă, aduse împreună de tehnologie. Festivalul va cuprinde documentare web multimedia jurnalistice și interactive, artă informatică și vizuală, VR, instalații video și evenimente live. Conferințele și workshop-urile organizate în cadrul festivalului vor pune în context proiectele expuse, cu ajutorul jurnaliștilor, oamenilor de știință, artiștilor și a decidenților politici. Totodată, festivalul va oferi artiștilor și fotografilor oportunități de networking și de accesare a unor programe de training internaționale.

Locațiile care vor găzdui festivalul în acest an sunt unele dintre cele mai noi și active spații expoziționale ale momentului din București, și anumei: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB, Piața Universității, și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” care va pune la dispoziție nou înființatul Centru Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ – Creative – CINETic.

Festivalul de Arte Vizuale unfinished va include expoziția de fotojurnalism World Press Photo 2016 în același timp extinzându-se cu instalații video, storytelling interactiv, realitate virtuală și artă digitală, aducând în București creatori, colective de artă și parteneri recunoscuți la nivel global.

Printre principalii parteneri de conținut se numără The New York Times, Time, United Nations VR Series, The Marshall Project, Al Jazeera și Consiliul Național al Filmului din Canada. Vor fi prezente proiecte individuale de la mari artiști de pe platforme diverse precum pionierul jurnalismului transmedia Tim Hetherington și artistul vizual Chris Milk.

Detalii suplimentare se pot obtine accesand https://www.facebook.com/Unfinished-1763042587264495/

Programarile la evenimente se fac la adresa cineticinitiatives@gmail.com

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!